Alune picante in stil chinezesc

de AndreeaJ in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2011 | 3353 vizualizari

 

Din ciclul "dar noi ce mai rontzaim azi?"....iaca niste alune prajite cum numai chinezii stiu sa faca. Cam calorice ele ce e drept, dar sunt tare bune si placute la gust. Chinezii au sunt mari fani de alune, mai ales ca la ei se gasesc cateva zeci de soiuri de alune pe care le gatesc in fel si chip. La inceputul mesei, in loc de aperitiv, (sa ne intelegem ! :), chinezii nu servesc aperitive de genul tartine, sandwich-uri si alte foietaje), ei servesc cateva alune in general prajite, sau fierte, sau murate!

Reteta este valabila si pentru alunele fara cojita maronie, insa traditional asa se servesc, in aceasta hainutza. In plus, daca le servim asa vor fi mai aromate, deoarece sarea si condimentele se vor lipi de cojita si astfel, vor avea mai multa savoare. Bineinteles ca le puteti face in cuptor si nu prajite, insa astazi eu am facut reteta traditionala.

 

INGREDIENTE

  • 150 g alune de pamant crude, cu cojita maronie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita amestec chinezesc 5 spice (5 arome)
  • 1 lingurita piper Sichuan
  • 5-6 ardei iuti uscati (sau mai multi daca va lasa inima)
  • 100 g ulei de arahide sau ulei vegetal
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alune picante in stil chinezesc:

Punem alunele intr-un castron, iar peste ele turnam apa cat sa le acopere, le vom lasa asa 5 minute.  Le scoatem din apa, le scurgem, dupa care le punem pe un prosop sa se zvante usor (trebuie sa fie doar umede pentru ca sarea si condimentele sa se lipeasca de cojita maronie). Le punem inapoi in castronul zvantat si el si le amestecam cu sarea si condimentul 5 spice (un amestec de scortisoara, fenicul, turmenic, anason stelat, coaja de portocala, se gaseste la orice supermarket chinezesc).

Intr-o tigaie incingem uleiul de arahide si cu maaaare grija punem alunele la prajit (sa nu uitam ca alunele au stat in apa, grija mare sa nu fie vreo picatura de apa printre alune! apa in contact cu uleiul incins...stiti ce reactie poate avea!). 

Le lasam sa se prajeasca la foc mediu amestecand cu o spatula usor de tot sa nu dezlipim cojita de pe ele. Le supraveghem indeaproape, deoarece se pot arde intr-o clipa! Le prajim in jur de 3 minute, dupa care unele dintre ele vor incepe sa se crape in doua si sa sara intocmai ca floricelele de porumb. In acest moment adaugam piperul Sichuan si tecile de ardei iute uscat. Nu va speriati, 5 teci de ardei iute nu sunt asa mult, alunele vor fi usor picante. Pentru varianta hot, puneti 10 ardei.

Mai prajim pret de 1 minut dupa care le scoatem pe un servet de bucatarie sa absoarba tot uleiul. Le servim dupa ce s-au racit.deasupra putem presara cateva seminte de susan. Sunt tare gustoase, usor picante si parfumate.


 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Alune picante in stil chinezesc 97928
retete culinare - Alune picante in stil chinezesc 97929
retete culinare - Alune picante in stil chinezesc 97930
retete culinare - Alune picante in stil chinezesc 97931
retete culinare - Alune picante in stil chinezesc 97932
retete culinare - Alune picante in stil chinezesc 97933
retete culinare - Alune picante in stil chinezesc 97934
retete culinare - Alune picante in stil chinezesc 97935
retete culinare - Alune picante in stil chinezesc 97936
retete culinare - Alune picante in stil chinezesc 97937
retete culinare - Alune picante in stil chinezesc 97938

COMENTARII (30)

elena1988 1

12.04.2011, 08:49

super

Criss 1

12.04.2011, 10:24

kukibella 1

12.04.2011, 11:17

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S