Amandine

de marinicayou10 in Prajituri, 31 Ian 2012 | 5669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 lingurita nes
  • o lingura esenta de rom
  • 1 plicuet praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • Un pachet si inca jumatate de unt sau margarina Unirea pentru prajituri
  • 3 linguri cacao
  • o lingurita nes
  • o lingura esenta de rom
  • o cana de zahar.
  • Siropul:
  • o cana de apa
  • 4 linguri zahar
  • o lingurita nes
  • o lingura esenta de rom.
  • Glazura:
  •  jumatate de pachet de unt
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blat: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul. Urmeaza galbenusurile, romul, faina, cacaoa, praful de copt, nessul si batem foarte bine.Punem intr-o tava mica si dam la cuptor la foc mediu. Lasam sa se raceasca si il taiem in doua.

Crema: Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, adica moale, dar nu foarte moale. Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos. Adaugam cacaoa,nessul si esenta si mixam bine, bine de tot pana obtinem o crema.

Siropul: Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incalzim bine pana topim zaharul si nessul.

Glazura:Punem totul pe foc si topim bine,fara a fierbe.

Acum dupa ce blatul a fost taiat, punem prima parte pe o tava si insiropam cu jumatate din sirop. Adaugam crema, dar oprim 2-3 linguri de crema pentru ornat. Nivelam crema si punem al doilea blat pe care il vom insiropa cu restul de sirop.Taiem prajitura in patrate cat o amandina. Vor iesi 15 amandine.

Cat este putin calduta glazura, vom turna cu o lingura pe fiecare prajitura si lasam sa curga putin pe margini. Ornam cu crema ramasa si cu banuti de ciocolata alba

Nu ca ma laud acum dar chiar este foarte buna si in comparatie cu amandina are am cumparat-o acum 2 zile nu se compara deloc...a mea este zemoasa, are aroma de rom, de cacao ...e delicioasa :)

TIPS-URI

1

Insiropati foarte bine blatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Amandina