Amandine

de AnyCostescu in Prajituri, 15 Oct 2012 | 3090 vizualizari

 

saptamana trecuta numai de amandine am auzit...si eu cum sunt o innebunita a dulciurilor cu crema si ciocolata am zis hai sa fac si eu azi...reteta o am scrisa intr-un caiet ..nu am nici cea mai mica idee de unde o am...daca e a cuiva de pe site imi pare rau...oricum am adaugat ceva modificari ca sa fie crema din belsug :D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 5 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • cam 2 cani faina(depinde de calitatea fainii)
  • pt crema:
  • 500 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 lg cacao
  • esenta rom
  • 1 galbenus
  • 1 plic 3 in 1
  • pt sirop:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 plic capucino
  • esenta de rom
  • pt glazura:
  • 200 g ciocolata de menaj neagra
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul ca la maioneza, se adauga esenta de rom. Se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt si se omogenizeaza cu miscari de jos in sus. Se toarna amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit circa 25 minute.

Crema: se amesteca bine untul cu 180 g zahar. Intre timp galbenusul se freaca cu 20 g zahar si se pune pe baie de abur pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga peste unt. Se adauga si cacao si esenta de rom. Va iesi o crema fina si delicioasa.

Pt sirop: se pune apa la foc cu zaharul pana se topeste complet. Se pune plicul de capucino si esenta de rom. Se da deoparte.

Pt glazura: se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida.

Dupa ce s-a copt blatul se insiropeaza prima foaie apoi se umple cu crema de unt. Se pune cealalta foaie si se insiropeaza si ea, apoi deasupra se pune glazura si se da la rece.

Se decoreaza dupa placul fiecaruia. Se serveste cu muuult drag :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amandine 182390
retete culinare - Amandine 182391
retete culinare - Amandine 182392

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

16.10.2012, 19:41

buna rau

AnyCostescu 1

16.10.2012, 20:06

multumesc tuturor e prima oara cand fac amandine si mi-au iesit superbb si delicioase rau

Angelina_Elena 1

18.10.2012, 01:07

sunt delicioaseee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!