Amandine

de robert_badica in Prajituri, 28 Noi 2015 | 3241 vizualizari

 

Cea mai buna prajitura!


Multumesc Timea, pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 170 gr zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Sirop:
  • 250-300 ml. apa
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri cappuccino clasic (sau ness)
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Crema:
  • 250 g margarina „Rama” (puteti folosi orice tip de margarina „Rama”)
  • 170 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 3 linguri cacao
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Glazura
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 200 g ciocolata neagra
  • Pentru ornat:
  • 3 linguri din crema
  • 100 ml frisca lichida indulcita
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blat: Separi ouale, albusurile le bati cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana ce devine o spuma tare. Adaugi peste albusuri apa, galbenusurile si uleiul si omogenizezi. Cu o spatula incorporezi si faina cernuta, cacaua si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu dimensiunea de 20-30 cm. Coci blatul timp de 25-30 minute la 180 de grade. 

Siropul: Amesteci intr-un ibric apa ,zaharul si cappuccino. Pui pe foc ibricul  si fierbi siropul pentru 5 minute. La sfarsit adaugi esenta si il lasi sa se raceasca.

Crema: Margarina la temperatura camerei o amesteci cu zaharul pudra, cacaua, galbenusul si esenta. Mixezi pana ce devine o crema spumoasa si fina. Lasi la racit.

Blatul ,dupa ce s-a racit il tai in 2 felii relativ egale. Insiropezi bine feliile, iar apoi pe  prima felie pui un strat generos de crema, asezi cealalta felie si il dai la rece timp de 2-3 ore.

Dupa 2-3 ore, de stat la rece, portionezi blatul, taindu-l in patratele. Fiecare patratel il glazurezi cu glazura racita, (pe care o prepari incalzind apa si zaharul, apoi adaugand ciocolata rupta bucati, si amesteci pana ce se omogenizeaza si devine o compozitie lucioasa), iar apoi mixezi frisca cu crema pastrata si faci un mot fiecarei amandine. Le dai la rece timp de minim 2 ore si le servesti!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amandine 414234
retete culinare - Amandine 414235
retete culinare - Amandine 414236
retete culinare - Amandine 414237
retete culinare - Amandine 414238
retete culinare - Amandine 414239
retete culinare - Amandine 414240
retete culinare - Amandine 414241
retete culinare - Amandine 414242
retete culinare - Amandine 414243
retete culinare - Amandine 414244
retete culinare - Amandine 414245
retete culinare - Amandine 414246
retete culinare - Amandine 414247
retete culinare - Amandine 414248
retete culinare - Amandine 414249
retete culinare - Amandine 414250
retete culinare - Amandine 414251
retete culinare - Amandine 414252

COMENTARII (10)

Bunica 1

28.11.2015, 19:48

Preferatele mele!

Gherca Daniela 1

29.11.2015, 15:59

super buna!

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:34

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S