Amaretto Cheesecake

de Rux in Torturi, 31 Mar 2013 | 2911 vizualizari

 

Un tort de branza fin, aromat...incredibil de delicios!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr piscoturi
  • 75 gr unt topit
  • 2 linguri cacao neagra
  • 3 linguri Amaretto

Crema de branza:

  • 1 kg branza de vaci cremoasa( mie imi place Pilos de la Liddl)
  • 3 oua
  • 5 linguri smantana
  • 250 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 3 linguri Amaretto

Crema de frisca:

  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri Amaretto

Pentru frunze:

  • frunze proaspete de menta
  • cateva patratele de ciocolata( un rand)
  • fulgi de ciocolata pentru decor
  • forma cu inel detasabil 27 cm
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amaretto Cheesecake:

Piscoturile se fac pudra la blender. Pudra de piscoturi se stropeste cu lichiorul.

Se topeste untul si se amesteca cu pudra de piscoturi si cacaoa.

Se pune stratul de piscoturi in tava.

Crema de branza se face amestecand branza cu smantana, zaharul, vanilia, Amaretto si ouale pe rand unul cate unul la mixer.

Se toarna crema de branza in tava si se coace cheesecacke-ul la 175 de grade pentru 45 de minute( nu lasati mai mult).

Se lasa la racit bine de preferat peste noapte sau minim sase ore.

Crema de frisca:

Mixam frisca lichida cu zaharul la mixer si cand devine pufoasa adaugam si Amaretto. Nu o batem foarte tare caci va deveni untoasa si greu de folosit.

Imbracam in ciocolata topita pe baie de aburi frunzele de menta. Le punem la congelator. Ne vom bucura de gustul ciocolatos mentolat al frunzelor

Cand timpul s-a scurs este gata de ornat.

Scoatem usor inelul culinar.

Se rastoarna pe un platou cu grija si apoi in mijloc se toarna crema de frisca.

Cu o lingura am facut valuri :)

Am presarat fulgii de ciocolata si am decorat cu frunzele de menta.

Va asigur ca e minunat si nu va veti multumi doar cu o felie :)!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amaretto Cheesecake 215555
retete culinare - Amaretto Cheesecake 215556
retete culinare - Amaretto Cheesecake 215557
retete culinare - Amaretto Cheesecake 215558
retete culinare - Amaretto Cheesecake 215559
retete culinare - Amaretto Cheesecake 215560
retete culinare - Amaretto Cheesecake 215561
retete culinare - Amaretto Cheesecake 215562
retete culinare - Amaretto Cheesecake 215563
retete culinare - Amaretto Cheesecake 215564
retete culinare - Amaretto Cheesecake 215565
retete culinare - Amaretto Cheesecake 215566

COMENTARII (52)

Rux 1

02.04.2013, 14:55

Multumesc, chiar a fost o nebunie!

Panacris 1

03.04.2013, 10:53

Super delicios!

Rux 1

03.04.2013, 10:54

Cristina...a fost delicios...imi pare rau ca nu au iesit pozele mai bune...te imbratisez!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D