Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2019 | 3984 vizualizari

 

Este gustos și de efect un astfel de Chec aperitiv cu dovlecel și cârnați afumați, servit ușor cald cu roșii proaspete, sau cu ketchup!
Este foarte bun și rece, luat la pachet, sau servit dimineața la mic dejun!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 6 felii de gogoșari în oțet
  • 4 cârnați cabanos afumați, subțiri
  • 100 g brânză proaspătă de vaci
  • 200 g parmezan ras
  • 100 ml ulei
  • 150 g iaurt cremos
  • 3 ouă medii
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • 1/2 legătură mărar verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • puțină mozzarella rasă, pentru decor
  • 2-3 roșii cherry
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati:

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoarea mare.

Curățăm morcovul și, de asemeni, îl dăm pe răzătoare.

Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl curățăm și îl tocăm rondele.

Feliile de gogoșari le tăiem cuburi, iar cârnații îi prăjim și îi tăiem rondele.

Cernem făina împreună cu praful de copt.

Spălăm verdeața și o tocăm mărunt.

Pornim cuptorul la 180 de grade

Într-un vas încăpător amestecăm ouăle cu un praf de sare și condimentele.

Adăugăm iaurtul și brânzeturile, apoi făina cu praful de copt și omogenizăm aluatul.

Va ieși un aluat ușor ferm, dar se va mai subția pe parcurs de la zeama morcovului și dovlecelului.

Adăugăm peste aluat restul ingredientelor și îl omogenizăm, cu ajutorul unei spatule.

Lăsăm aluatul să se odihnească 6-8 minute, timp în care dovlecelul și morcovul își vor lăsa din sucul lor în aluat și ne vom da seama dacă mai necesită făină.

Eu nu am mai pus, dar depinde de cele două legume cât de zemoase sunt.

Se pot scurge de la început de zeamă, însă pierdem din gustul lor, părerea mea.

Tapetăm două tăvi de chec cu hârtie de copt și întindem aluatul în ele.

Dăm tăvile la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, sau până când checurile sunt bine rumenite.

Testul cu scobitoarea nu e valabil la astfel de checuri aperitiv, pentru că acestea vor fi destul de umede, ca niște budinci.

Peste unul din checuri am presărat mozzarella cu verdeață și rondele de roșii cherry și l-am mai lăsat 5 minute la cuptor.

Lăsăm checurile 10 minute în tăvi, să se tempereze, apoi le mai lăsăm alte 10-15 minute scoase din tăvi și abia apoi le putem porționa.

Altfel, am avea impresia că sunt necoapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu ciuperci