Aperitiv cu rosii si crema de vinete

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2013 | 2073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mari
  • 4 catei de usturoi
  • rozmarin proaspat cat ajunge
  • sare
  • 50 gr margarina
  • 3 sau 4 linguri de mustar
  • ulei de masline cat ajunge
  • 200 gr smantana
  • rosii taiate in jumatati
  • patrunjel
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu rosii si crema de vinete:

Mai intai de toate am taiat vinetele in doua pe lung, am taiat cu cutitul niste patratele care le-am umplut cu rozmarin proaspat, le-am uns bine cu usturoi, am sarat si pus bucatele de margarina peste tot.

Vinetele le-am inchis in folie (sau hartie de copt) si bagat la cuptorul preincalzit la 180 gr pentru o ora daca sunt mai mari vinetele.

Dupa coacere le lasam sa se odihneasca putin, le desfacem de hartie si scoatem interiorul cu o lingura, punem totul intr-un bol, apoi strecuram de apa care o lasa.

Mixam cu blenderul putin, pana devine cremoasa compozitia, am sarat, am piperat, am pus 3 sau 4 linguri de mustar, putina nucsoara si rozmarin in plus in praf daca dorim.

Am adaugat ulei de masline cateva linguri si am amestecat bine, se amesteca si cu smantana.

Se taie rosiile cu ajutorul taietorului in zig zag si se scot semintele cu lingura.

Se umplu rosiile cu crema de vinete,se decoreaza cu un ciuf de patrunjel.

 

RETETA IN IMAGINI

Aperitiv cu rosii si crema de vinete-0
Aperitiv cu rosii si crema de vinete-1
Aperitiv cu rosii si crema de vinete-2
Aperitiv cu rosii si crema de vinete-3
Aperitiv cu rosii si crema de vinete-4
Aperitiv cu rosii si crema de vinete-5
Aperitiv cu rosii si crema de vinete-6
Aperitiv cu rosii si crema de vinete-7
Aperitiv cu rosii si crema de vinete-8
Aperitiv cu rosii si crema de vinete-9

COMENTARII (15)

babi5 1

22.08.2013, 08:32

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:33

arata grozav

gaby_gabytza 1

31.03.2014, 09:30

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04