Aperitiv din creveti, peste afumat si brocoli

de mamaieelena in Fructe de mare, 16 Ian 2012 | 2636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g crevete
  • 100 g peste afumat (crap)
  • 500 g brocoli
  • 60 g ginger proaspat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura amidon de orez
  • 1 lingura sos soia
  • sare, piper
  • sos de ardei iute 1 lingurita
  • 1 avocado
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 5-6 linguri cu ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv din creveti, peste afumat si brocoli:

Crevetii curatati si spalati, pestele taiat bucati mai mici, usturoiul curatat si tocat marunt si la fel procedam si cu gingerul. Brocolii curatat si desfacut in buchetele se pune intr-o cratia si se toarna apa clocotita cu sare peste el si se acopera. Ceapa o taiem julienne, amidonul il desfacem cu putina apa rece intr-o ceasca de cafea.

Punem wokul la foc iute si punem uleiul la incins. Adaugam usturoiul si gingerul si cand mirosul s-a raspandit in bucatarie imediat adaugam crevetele. Dupa el urmeaza si pestele si lasam sa se prajasca, apoi adaugam si ceapa. Putem pune acum si sare, piper, sos de soia, sosul de ardei iute. Lasam sa mai clocoteasca un minut si adaugam vinul. Acum lasam sa clocoteasca iar 1-2 minute, adaugam si brocoli pe care l-am scurs dupa 3 minute dupa ce l-am oparit. La sfarsit adaugam si amidonul pe care-l lasam sa clocoteasca un pic.

Tot continutul wok-ului l-am pus intr-un vas de pamant si am pus peste avocado taiat cuburi.Pofta buna

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Aperitiv din creveti, peste afumat si brocoli 141114
retete culinare - Aperitiv din creveti, peste afumat si brocoli 141115

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

21.01.2012, 22:54

este extrem de gustoasa si multumesc de aprecieri

jolygina 1

22.01.2012, 10:38

am ratat reteta asta ,sa-mi fie rusine ,arata super

mamaieelena 1

22.01.2012, 14:36

nu-i problema ca mai fac oricum tu sti ca noi avem slabiciuni la fructele de mare si in special crevetele daca as posta de cate ori fac....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S