Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2019 | 3045 vizualizari

 

Ne place mamaliga si o servim in multe combinatii. Pe langa mamaliga cu branza si smantana, o mancam cu ciuperci sau alaturi de sarmale si mai ales cu carne si muraturi.
Pentru ca Bucataras.ro are un concurs tare frumos cu retete romanesti m-am gandit la aceasta reteta cu mamaliga, pe care am prezentat-o in versiune personala.
Taci si inghite este o reteta pregatita de catre ciobanii transilvaneni, este satioasa si foarte gustoasa. In mod traditional mamaliga pentru Taci si inghite se fierbe in lapte amestecat cu smantana.
Aceasta reteta romaneasca veche este una care va incanta papilele gustative ale oricui va gusta din ea.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 170 -200 gr faina de malai
  • 200 gr branza (am folosit un amestec de branza telemea de oaie, vaca si cascaval)
  • 100 ml smantana
  • slanina, carnati, pastrama, sunca etc
  • oua (1 ou /persoana)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite:

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa.

Intr-un vas punem pe foc la fiert apa impreuna cu sarea si uleiul. Cand fierbe apa, adaugam in ploaie, faina de malai si amestecam energic pana cand se ingroasa si este fiarta.

Am lasat deoparte mamaliga si am pregatit amestecul de branza (de fapt am luat ce am gasit prin frigider, fara a cantari exact cat am pus din fiecare).

Slanina afumata am taiat-o in fasii nu foarte subtiri si am prajit-o intr-o tigaie, fara ulei fara nimic, pana cand a capatat textura pe care am vrut-o.

Am pregatit intr-o alta tigaie cateva ochiuri de ou, pe care le-am lasat moi.

Am inceput sa asez straturile: mamaliga, branza si o lingura de smantana grasa, apoi iar mamaliga. Pentru asamblare am folosit un inel de bucatarie, dar nu este obligatoriu.

Ca sa fie calda la servire, am dat-o in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 2 minute , doar atat cat sa se incalzeasca bine .

Deasupra am asezat un ochi de ou si alaturi niste bucati de slanina prajita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

03.01.2019, 18:00

Rocsi 1

03.01.2019, 19:48

Cat de bine arata! Ai mei nu ar spune nu, la cate o portie!

CameliaR 1

04.01.2019, 10:29

Eu vreau doua portii!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi