Aperitiv oua umplute cu leber de casa

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2019 | 3100 vizualizari

 

  ,, Reteta  romaneasca "
    Nu am mai preparat oua cu pateu de ficat. Tocmai eram pregatita sa fac pateu de casa din ficatei de pui. Sotul meu care a inceput sa aiba idei culinare ma intreaba :''De ce nu faci tu ouale umplute cu leber ?". Buna idee!! Doar aveam lebar proaspat de casa, cum am taiat porcul.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua de gaina -de casa
  • 100 gr parmezan razuit
  • 200 gr smantana
  • 100 ml ulei
  • 1 bucata lebar de casa -productie proprie
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri mari cu iaurt grecesc
  • 2 linguri mustar cu hrean
  • sare
  • piper
  • decor : salata verde ,masline negre fara samburi , ardei Kapia , castraveti murati [ tot de casa ]
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua umplute cu leber de casa:

  1. Ouale se spala frumos cu apa calduta si cu un buretel care il folosit doar la aceasta .
  2. Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet . Eu le fierb 20 minute pentru ca trebuie sa fie tari .
  3. Decojiti ouale si le taiati un capacel  . Se scot galbenusurile .
  4. Galbenusurile se zdrobesc cu furculita si se adauga mustar , ulei , sare , piper si jumatate din cantitatea de smantana .
  5. Amestecati pana se omogenizeaza .
  6. Puteti folosi si un robot pentru bucatarie in acest scop .
  7. Gustati si sarati/piarati daca mai este nevoie .
  8. Se umpe ouale cu amestecul obtinut . Oule se pun pe o farfurie alaturata.
  9. Amestecul cu galbenusuri ramas  se omogenizeaza cu restul de smantana .
  10. Eu am mai pus si putin iaurt grecesc pentru ca am dorit sa fie mai acrisor si mai cremos .
  11. Un platou se decoreaza cu frunze de salata verde si se distribuie amestecul cu galbenusuri , iaurt ssi smantana.
  12. Se aseaza ouale pe platou cu albusul in sus .
  13. Razuiti parmezan pe deasupra .
  14. Decorati cu masline , ardei rosu si castraveti murati -dupa imaginatie .

TIPS-URI

1

In apa de fierbere a oualor se pune cu sare si putin otet sa nu se sparga coaja .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute cu leber de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiroste-aperitiv si desert