Aperitive portofele cu cartofi

de vasimur in Mancaruri de post, 9 Dec 2017 | 5725 vizualizari

 

 
Sunt plăcințele de post, foarte gustoase și ușor de făcut.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 34 “portofele”.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 6 cartofi mari
  • 1 ceapă medie
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit "portofelele"
Portii: 34
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive portofele cu cartofi:

 

Prepararea aluatului:

Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură.

Prepararea umpluturii:

În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura.

Se curăță și se spală bine cartofii, se taie bucăți nu prea mari și se pun la fiert, în apa fierbinte, în care am pus și puțină sare. Se curățăceapa, se spală, se taie mărunt și se prăjește în ulei. Când au fiert cartofii, se pasează ca pentru piure și se amestecă cu ceapa călită, cu tot cu ulei. Se pune sare și piper, după gust.

Prepararea „portofelelor”:

Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă, mai mare, folosită și pentru colțunași. Se pune umplutură după care se strânge suficient ca să nu se desfacă. „Portofelele” astfel rezultate, se pun la prăjit, în baie de ulei, pe ambele părți. Când sunt gata se scot într-un vas în care am pus șervețele, sau prosoape de hârtie, ca să se scurgă uleiul în exces. Se consumă, de preferință, calde dar sunt foarte bune și reci. Cine nu are forma sau dorește, poate să modeleze „portofele” mai mari, cum de altfel am făcut și eu, o bucată.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Prăjiți "portofelele" la foc mic ca să nu se ardă, în uleiul încins în prealabil.

2

Prăjiți "portofelele" până ce devin aurii și ușor crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive portofele cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kytz 1

10.12.2017, 08:09

Foarte bune!

vasimur 1

10.12.2017, 09:28

Mulțumesc, dragi prieteni, pentru cuvintele frumoase spuse aici! Vă îmbrățișez cu mult drag și vă pup!

mihaelar63 1

13.12.2017, 09:20

Ce bune !!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci pleurotus, cu mamaliguta