Ardei umpluti

de danakarin in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2011 | 3651 vizualizari

 

Am postat reteta asta, ( in definitiv, ce mare lucru niste ardei umpluti, ) doar asa, ca sa vedeti ca stiu face si ceva normal de mancare, nu numa prostioare, ca pana acuma :-)) Se si cuvine, "gospodina" veche ce ma aflu...:-)
N-am gasit, in drum spre casa, la magazinul din colt , decat acesti monstri de ardei capia- Din astia avem, cu ei defilam !

 

INGREDIENTE

  • 5-6 ardei
  • 500 g carne macinata amestec vita/porc
  • o ceapa mijlocie
  • o mana de orez
  • un ou
  • 1 lingurita  de ulei
  • pasta de rosii 1/2 de tub. Cam 50 g.
  • sare, piper, boia, zahar dupa gust
  • frunze de patrunjel
  • 2-3 fire de cimbru 
  • 2 linguri de faina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Am spalat si curatat ardeii, am indepartat cotoarele. Am tocat marunt frunza de patrunjel.Am curatat si taiat marunt ceapa si am calit-o usor in putin ulei, am adaugat apoi orezul, si am lasat 2-3 minute sa se rumeneasca un pic. Am luat de pe foc, am adaugat carnea macinata,oul, sare, piper, un pic de boia de ardei si o lingura buna de frunze de patrunjel tocate.

Am umplut ardeii, si i-am pus intr-o cratita cu apa, la fiert. Intre timp am rumenit faina intr-o tigaie, fara grasime sau ulei, am stins-o cu o parte din  zeama de la ardei, avand grija sa nu faca cocoloase, si am adaugat pasta de rosii. Am sarat si piperat si am pus un pic de zahar. La noi asa se fac, in Banat, un pic dulci....Am lasat sosul sa fiarba citeva clocote. Am pus apoi ardeii gata fierti  intr-o forma rezistenta la foc, am turnat sosul peste ei, am adaugat citeva fire de cimbru si am dat la cuptor 30 de minute, la 180 de grade.Se pot servi cu samantina, daca vreti.

 

 

 

TIPS-URI

1

eu pun la umplutura si un pic de apa, cam 50 ml, ca sa ramana pufoasa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei umpluti 137260
retete culinare - Ardei umpluti 137261

COMENTARII (32)

kamy 1

15.12.2011, 16:11

am facut si gogosari umpluti capia si gogosarii parca-mi plac mai mult umpluti....sunt mai carnosi decat ardeii

danakarin 1

15.12.2011, 19:47

exact !!

vicakitsiou 1

04.05.2014, 20:09

eu am facut reteta cu o modificare.ardei mei au fost capia verzi si in conpozitie am pus un pic de brinza telemea.incercat si voi a esit foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L