Ardei umpluti cu carne

de Dya Daniela Andrei in Porc, 4 Mai 2011 | 3302 vizualizari

 

Preferatii mei! :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 - 2 kg ardei gras,
  • 1 kg carne de porc tocata(se poate folosi si carne de vita)
  • 150 - 200 g orez,
  • 2 oua,
  • 100 ml ulei,
  • patrunjel si marar tocate marunt,
  • 250 g ceapa,
  • 250 g rosii,
  • 1/2l bors de putina
  • 500 g sos de tomate (bulion)
  • sare, piper, dupa gust.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne:

Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la varf. Se curata ceapa, se spala, se taie felii si se caleste impreuna cu sosul de tomate/bulionul in ulei, adaugandu-se orezul. Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata, ouale batute spuma, verdeata, sarea si piperul. Se amesteca ingredientele pana cand se formeaza o pasta omogena cu care se umplu ardeii. Rosiile se spala si se taie sub forma de capace pentru a se pune la capetele ardeilor umpluti. Ardeii se asaza intr-o craticioara in care se adauga borsul acru (impreuna cu o cana-doua de apa) Se fierb aproximativ 50 - 60 minute.

Se servesc cu smantana si ardei iute.  Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

pentru un gust deosebit, pe fundul oalei se aseaza cozile (intregi) de patrunjel si marar si abia apoi asezam ardeii

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti cu carne-0
Ardei umpluti cu carne-1

COMENTARII (34)

Dya Daniela Andrei 1

05.05.2011, 15:42

cristiana_dana 1

06.05.2011, 16:00

Dya Daniela Andrei 1

06.05.2011, 16:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20