Ardei umpluti cu carne de curcan

de divainbucatarie in Curcan, 2 Aug 2011 | 2336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi – medii ca marime (puteti pune in loc de ardei rosii proaspete)
  • 700 g carne de curcan tocata
  • 50 g slanina sau bacon (optional) – tocate marunt
  • 60 g orez
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 1 ou
  • 30 g faina
  • 50 g pasta de tomate (bulion, suc de rosii)
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1/2 legatura marar proaspat
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de cimbru
  • 1 foaie mica de dafin
  • smantana sau iaurt pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de curcan:

Alegem ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii curatam de cotoare si seminte, apoi ii spalam. Curatam si tocam ceapa marunt. Curatam morcovii si telina, apoi le taiem felii si tocam patrunjelul. Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt si calita usor, orezul, oul batut, mararul. Asezonam cu sare, piper si putin cimbru.

Amestecam bine pentru a obtine o compozitie omogena. Umplem ardeii cu aceasta compozitie si dam prin faina partea de la cotor, le punem un capac din felii de rosii, apoi ii punem in vasul in care ii gatim impreuna cu o rosie, o frunza mica de dafin plus feliile de morcovi si de telina.

Punem apa calda peste nivelul ardeilor si ii punem la fiert. Dupa ce au dat in clocot lasam sa fiarba cam 10 minute.
Preagatim un vas termorezistent in care punem un sos obtinut din amestecarea pastei de tomate cu faina, pe care l-am diluat cu zeama in care au fiert ardeii. Adaugam 50 ml ulei.

Scoatem ardeii si ii punem in vas peste sos. Pasam morcovii si telina, le turnam peste ardei si ii introducem la cuptor pentru 45 de minute la foc mediu.

Ii servim calzi, cu smantana sau iaurt.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei umpluti cu carne de curcan 118687
retete culinare - Ardei umpluti cu carne de curcan 118688
retete culinare - Ardei umpluti cu carne de curcan 118689

COMENTARII (32)

mamaieelena 1

11.08.2011, 07:09

ador ardeii umpluti

divainbucatarie 1

11.08.2011, 09:07

Multumesc mimmi!

divainbucatarie 1

11.08.2011, 09:07

Multumesc mamaeielena!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D