Ardei umpluti cu carne de porc

de Cris2711 in Porc, 29 Dec 2011 | 2269 vizualizari

 

una dintre versiunile pe care le pregatesc:)

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr. carne de porc tocata
  • 5-6 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • 100 gr. de orez
  • ulei de masline 2-3 linguri
  • 2-3 rosii
  • pasta de tomate
  • 2-3 morcovi 
  • dafin
  • usturoi
  • Feta(optional)
  • marar(optional)
  • sare 
  • piper
  • patrunjel proaspat sau congelat
  • 2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de porc:

Se taie capacele ardeilor si se pastreaza. Se scot intai semintele si cotoarele din ardei. Orezul se spala si se scurge. Ceapa si usturoiul se taie marunt. Morcovul si rosiile se taie marunt.

Uleiul se incinge intr-o cratita. Se calesc ceapa si usturoiul. Apoi se adauga carnea tocata si se rumeneste. Cand este rumenita se adauga orezul. Apoi se adauga dafinul si oregano, pasta de tomate, morcovii, dafinul, Feta,ouale, sarea, piperul si rosiile. Se rumeneste bine apoi se ia de pe foc, se lasa un pic la racit.

Se ia o cratita in care se pun ardeii umpluti cu compozitia pregatita anterior.Se acopera cu capacele proprii si apoi se adauga apa in cratita, cam pana la jumatate, ca sa nu dea afara. Se lasa intre 50-60 de minute la fiert, la foc mediu.

Se servesc calzi si cu smantana si patrunjel deasupra. Mie imi plac alaturi de un pireu ca la mama acasa:) ,sotul meu ii prefera cu orez.

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti cu carne de porc-0
Ardei umpluti cu carne de porc-1
Ardei umpluti cu carne de porc-2
Ardei umpluti cu carne de porc-3
Ardei umpluti cu carne de porc-4
Ardei umpluti cu carne de porc-5
Ardei umpluti cu carne de porc-6
Ardei umpluti cu carne de porc-7

COMENTARII (99)

Cris2711 1

03.02.2012, 16:03

Horia iti multumesc mult pentru aprecieri

cocolina 1

19.04.2012, 13:33

Foarte buni

Cris2711 1

20.04.2012, 00:52

Cocolina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04