Ardei umpluti (de post)

de Andreea Caroline in Mancaruri de post, 28 Aug 2015 | 3601 vizualizari

 

Ardeii umpluti sunt tare buni, ca sunt umpluti cu carne,peste sau in variante de post ...sunt mereu la fel de deliciosi.

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei grasi
  • 1\2 ceapa
  • 80 gr mix ciuperci
  • 150 gr orez
  • 3 linguri cu suc de rosii
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti (de post):

Ardeii se taie in doua pe lungine, se indeparteaza cotorul , se curata de nervuri si seminte, se spala si se pun la scurs . 

Punem o tigaie cu ulei la foc potrivit . Cand uleiul s-a incins, punem ceapa curatata si tocata marunt . Lasam sa se caleasca amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn . 

Cand ceapa este aproape calita,punem ciupercile si potrivim de sare . Dam la foc iute pentru 3-4 minute amestecand continuu . 

Adaugam apoi orezul si lasam 2-3 minute , dupa care adaugam apa cat sa acopere orezul.Dam la foc mic si lasam  sa fiarba . Pe parcurs adaugam putin cate putin apa si amestecam usor . 

Cand orezul este aproape fiert , punem sucul de rosii ,sare si piper si mai lasam la fiert pentru cateva minute la foc potrivit . 

Separat tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt. Ungem cu ulei si asezam ardeii . Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15 minute . 

Dupa care scoatem tava din cuptor si umplem ardeii cu ,compozitia de orez si ciuperci si dam din nou tava la cuptor la 200 grade pentru alte 10 minute . 

Se seresc calzi si daca nu tineti post, serviti ardeii cu smantana . 

Pofta buna ! 

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti (de post)-0
Ardei umpluti (de post)-1
Ardei umpluti (de post)-2
Ardei umpluti (de post)-3
Ardei umpluti (de post)-4
Ardei umpluti (de post)-5
Ardei umpluti (de post)-6
Ardei umpluti (de post)-7
Ardei umpluti (de post)-8
Ardei umpluti (de post)-9

COMENTARII (26)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

31.08.2015, 10:20

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

31.08.2015, 19:14

Imi plac foarte mult!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

31.08.2015, 20:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24