Mancare de post - Ardei umpluti cu orez si ciuperci

de - Andreea - in Mancaruri de post, 28 Aug 2015 | 17491 vizualizari

 

Ardeii umpluti sunt tare buni, ca sunt umpluti cu carne,peste sau in variante de post ...sunt mereu la fel de deliciosi.

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei grasi
  • 1\2 ceapa
  • 80 gr mix ciuperci
  • 150 gr orez
  • 3 linguri cu suc de rosii
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post - Ardei umpluti cu orez si ciuperci:

Ardeii se taie in doua pe lungime, se indeparteaza cotorul , se curata de nervuri si seminte, se spala si se pun la scurs. 

Punem o tigaie cu ulei la foc potrivit. Cand uleiul s-a incins, punem ceapa curatata si tocata marunt. Lasam sa se caleasca amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn . 

Cand ceapa este aproape calita, punem ciupercile si potrivim de sare. Dam la foc iute pentru 3-4 minute amestecand continuu . 

Adaugam apoi orezul si lasam 2-3 minute , dupa care adaugam apa cat sa acopere orezul.Dam la foc mic si lasam  sa fiarba . Pe parcurs adaugam putin cate putin apa si amestecam usor . 

Cand orezul este aproape fiert , punem sucul de rosii ,sare si piper si mai lasam la fiert pentru cateva minute la foc potrivit . 

Separat tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt. Ungem cu ulei si asezam ardeii. Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15 minute . 

Dupa care scoatem tava din cuptor si umplem ardeii cu orez si ciuperci si dam din nou tava la cuptor la 200 grade pentru alte 10 minute . 

Se servesc calzi si daca nu tineti post, serviti ardeii cu smantana . 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - Ardei umpluti cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti de post