Aripi de curcan lipicioase cu sos de ceapa verde

de Toamna07 in Curcan, 12 Feb 2013 | 10328 vizualizari

 

Va propun un pranz in stil american.Aripi de curcan coapte incet,fragede,acoperite de un sos irezistibil,dulce si lipicios !

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 4-5 aripi de curcan taiate in doua
  • 1 cutie de cola
  • seminte de susan

Pentru marinada lipicioasa:

  • 8 linguri de ketchup
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri sos dulce de chilli
  • 2 linguri sos iute de chilli
  • fulgi de chilli(optional)
  • 1 lingurita de boia

Pentru sosul de ceapa verde:

  • 400 ml iaurt grecesc
  • 2 linguri de maioneza
  • 3 fire de ceapa verde,feliate
  • 1 legatura de patrunjel,tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan lipicioase cu sos de ceapa verde:

Se incinge cuptorul la 160 de grade si se pun aripile spalate intr-o tava si turnam peste ele cutia de cola si putina apa, cat sa fie aproape acoperite.Se acopera tava cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 90 de minute pana cand devin moi, dar nu se desprinde carnea de pe os.Intre timp,se pun toate ingredientele pentru sos intr-o craticioara.Se incalzesc la foc mic si se dau in clocot 2 minute, amestecand incontinuuCand aripile sunt gata ,le scoatem din zeama ramasa,le punem intr-un castron si le ungem cu sosul gros din craticioara.Se acopera vasul si se da la frigider sa se marineze 24 de ore.


Pregatim si sosul cu ceapa verde: amestecam toate ingredientele si asezonam.Dam la rece.

A doua zi, asezam aripile marinate in tava si dam la cuptor incins(intorcandu-le din cand in cand si ungandu-le cu marinada scursa in tava pana devin lipicioase) sau pe gratar (se frig 20 de minute).
Presaram seminte de susan.Servim aripile delicioase si aromate cu sosul racoritor de iaurt si ceapa verde.Daca le preparati,va astept cu impresii.
Sunt cu adevarat grozave!:)
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan lipicioase cu sos de ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan, marinate cu vegeta si legume la cuptor