Baba al rhum by Adi

de adriana65 in Prajituri, 11 Iun 2009 | 4976 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca sunt o mare pofticioasa. De cum am vazut prajiturile Baba al rhum pe blogul lui Laura mi-a stat gandul numai la ele. M-am hotarat sa le prepar si eu. Am folosit alte forme decat cele originale pentru prepararea acestei prajituri, dar eu cred ca gustul a fost acelasi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 baba:
  •  150 g faina
  • 2 oua intregi
  •  1 galbenus
  •  110 ml ulei
  •  1 lingurita zahar
  • 75 g drojdie uscata
  • Ingrediente sirop: 
  • 300 ml apa
  • 250 g zahar
  • rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba al rhum by Adi:

Se mixeaza uleiul cu zaharul, dupa care se adauga cele 2 oua pe rand si galbenusul. Se mixeaza foarte bine. Faina se amesteca cu drojdia si se adauga treptat la compozitia de oua. Obtinem un aluat lipicios si foarte moale.
Aluatul l-am impartit in patru parti, aproape egale si, cu mana unsa cu ulei, am format bilute pe care le-am pus in formele unse cu ulei si tapetate cu faina. Le-am lasat sa creasca, apoi le-am bagat la cuptor la copt.
Dupa ce s-au copt, am lasat prajiturile sa se racoreasca apoi le-am scos foarte usor din forme.
In timp ce prajiturile erau la copt am preparat siropul. Am fiert apa cu zaharul aproximativ 15 minute, am stins focul si am adaugat romul. Am lasat siropul sa se racoreasca, nu sa se raceasca complet, am bagat toate prajiturile in sirop, iar  din cand in cand le-am intors pe toate partile pentru ca acestea sa absoarba tot siropul.
Cand baba au absorbit aproape tot siropul, le-am taiat pe jumatate si le-am umplut cu frisca si dulceata din capsuni .
 

RETETA IN IMAGINI

Baba al rhum by Adi-0
Baba al rhum by Adi-1
Baba al rhum by Adi-2
Baba al rhum by Adi-3
Baba al rhum by Adi-4

COMENTARII (4)

Flori

Flori 1

12.06.2009, 16:02

F. bune trebuie sa fie!!!

Bucataras Dragos

Bucataras Dragos 1

12.06.2009, 16:36

5 furculite cred ca sunt nemaipomenite

elena1988

elena1988 1

02.02.2011, 17:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!