Baclava

de adnia in Prajituri, 28 Ian 2013 | 3390 vizualizari

 

Am mai spus pe aici, pe undeva ca am o slabiciune pt. dulciurile turcesti! Stiu, sunt extrem de dulci...dar atat de gustoase

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 pachet foi de placinta subtri din comert
  • -400 gr. nuci, migdale, fistic si caju macinat
  • -1 pachet de unt
  • -1 kg zahar
  • -zeama si coaja de la 1 portocala
  • -coaja de la 1 lamaie
  • -2 esente de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se prepara foarte usor si rapid: in tava jena unsa cu putin unt se intinde cate o foaie de placinta , se unge cu unt topit (eu am folosit o pensula de bucatarie pt aceasta opearatiune), se presara cu putin amestec de nuci, apoi iarasi se intinde o faie de placinte, se unge cu unt...si tot asa pana aungem la jumatatea nr. de foi. In acest pas presaram muuult amestec de nuci, apoi continuam cu cealalta jumatate de foi de placinta, la fel ca prima jumatate.Totul se termina cu 1 foaie de placinta unsa bine cu unt topit. Apoi se portioneaza cu cutitul ascutit.

Se da totul la cuptor pana se rumeneste putin. Intre timp preparam siropul:se pune la fert 1 l de apa cu 1 kg zahar, coaja de lamaie si de portocala si zeama de portocala. se lasa sa farba putin, apoi se adauga esenta de portocala. siropul obtinut se toarna ferbnte pesta prajitura fierbinte, abea scoasa din cuptor.

Si acum urmeaza partea cea mai grea: asteptarea indelungata pana baclavaua se raceste complet!

Enjoy!

 

COMENTARII (13)

mamaieelena

mamaieelena 1

29.01.2013, 09:55

laura_n

laura_n 1

29.01.2013, 11:57

favorita

Lau

Lau 1

29.01.2013, 15:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!