Baclava

de silvi0ara in Prajituri, 17 Feb 2010 | 2850 vizualizari

 

Stiu ca e cam dulce si ingrasa,dar din cand in cand,merge.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte
  • 400 g de miez de nuca
  • 100g unt topit
  • 1 baton vanilie sau zahar vanilat 3 plicuri
  • 400 ml apa
  • 150 g miere
  • 250 g zahar
  • 2 lingurite de praf de scortisoara

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se macina nucile in masina de tocat;


Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile cu praful de scortisoara si se imparte in 3 parti.



Se iau primle 3 foi si se aseaza in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie;



Se pune prima parte din amestecul de nuci si scortisoara peste foi.



Se contiua cu urmatoarele 3 foi care se aseaza peste nuci, repetand procedeul anterior. Se pune foaie de foaie, adaugand unt topit peste foi.Se continua pana la terminarea foilor si a nucilor.Ultimul strat de foi se unge bine cu unt.Apoi se imparte prajitura prin taieturi orizontale si verticale in portii patrate egale,sau dupa preferinta.



Dupa portionare, se pune tava la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30 minute;



Se verifica daca s-a rumenit apoi se scoate.



In acest timp, se fierb la foc mic apa si zaharul.



Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul se micsoreaza focul, se adauga mierea si se lasa sa dea din nou in clocot. Se stinge apoi focul si se adauga vanilia.



Atunci cand baclava este gata se scoate de la cuptor si se toarna siropul preparat din miere, zahar si apa peste ea, in mod uniform si se mai lasa la cuptor pana se absoarbe siropul.



Se serveste rece.Iar cine prefera poate adauga nuca de cocos sau fistic maruntit.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baclava 17904
retete culinare - Baclava 17905
retete culinare - Baclava 17906
retete culinare - Baclava 17907
retete culinare - Baclava 17908

COMENTARII (3)

violette 1

18.02.2010, 11:23

Preferata mea! Am facut si eu odata, dar nu a fost ca si cea de la pariserie, foile erau cam tari!
A ta arata foarte bine!

ionix 1

18.02.2010, 11:52

prajitura favorita a sotului meu...

liana_geicu 1

18.02.2010, 18:45

Si mie imi place foarte mult, dar nu am mai mancat de muuult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!