Batoane de ovaz cu seminte si merisoare

de Bucataras in Dulciuri, 12 Sep 2016 | 692 vizualizari

 

Emotii pentru prima zi de scoala?


 


Pune in pachetel un baton de cereale cu seminte si merisoare si o sa fie o zi buna! 

 

INGREDIENTE

  • 75 gr migdale crude sau alune crude sau nuci
  • 150 gr fulgi de ovaz
  • 2 linguri seminte de in
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui
  • 140 gr curmale fara samburi
  • 2 linguri seminte de chia
  • 75 gr miere
  • 60 gr unt de arahide
  • 60 gr merisoare uscate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de ovaz cu seminte si merisoare:

  1. Mai intai taie migdalele si pune-le apoi intr-o tava, impreuna cu fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si semintele de in. Pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le putin pana devin aurii. Amesteca din cand in cand, sa se rumeneasca uniform. O sa le simti crocante in batoane. Lasa-le sa se raceasca.
  2. In continuare mixeaza curmalele intr-un mini-robot pana obtii o pasta si adauga-le peste seminte. Pune deasupra si semintele de chia, care sunt pline de vitamin,  minerale, calciu, omega 3. Sunt considerate un superaliment, nu au un gust puternic, dar cand dau de apa se umfla si tin de foame!
  3. Pune intr-o craticioara mierea si untul de arahide si incalzeste-le putin, pana amestecul devine lichid. Toarna-l apoi peste seminte si amesteca bine toate ingredientele.
  4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si rastoarna compozitia. Adauga deasupra merisoarele si preseaza bine cu o spatula. Poti sa fii inventiv si sa adaugi ce ingrediente iti plac, pastrand proportiile intre cele uscate si cele umede.  In loc de merisoare poti pune caise uscate sau stafide si in loc de miere pune sirop de agave sau sirop de artar.
  5. Taie batoanele cu un cutit, acopera tava cu folie alimentara si pune-o la frigider cateva ore sau mai bine peste noapte. Or sa reziste la frigider pana la 2 saptamani. 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Batoane de ovaz cu seminte si merisoare-0

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

12.09.2016, 20:37

O sa servesc si eu un baton ca sa ma umplu cu energie!

dantes

dantes 1

13.09.2016, 07:06

Bune si sanatoase!

mirela0911

mirela0911 1

13.09.2016, 18:47

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24