Biscuiti cu gem de caise(de post)

de deyutzky in Dulciuri, 27 Mai 2016 | 591 vizualizari

 

Inca o reteta de biscuiti cu gem de post, asemanatoare cu cea de biscuiti cu cacao si gem de prune. Se fac destul de usor si se poate pune orice gem va place. In loc de zahar tos, eu am adaugat zahar brun care da biscuitilor o aroma deosebita. 


Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Edith. 

 

INGREDIENTE

  • 320 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g gem de caise
  • 100 g zahar brun
  • 80 ml ulei
  • un varf de cutit de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu gem de caise(de post):

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea.

In alt bol mai mare(in cel in care vom framanta aluatul), amestecam gemul, uleiul si zaharul brun.

Peste aceasta compozitie adaugam 1/2 din compozitia de faina si amestecam bine, apoi adaugam treptat restul de faina si framantam pana cand aluatul nu se lipeste de maini sau de vas.

Mie mi-au ajuns fix 320 g de faina, dar in functie de gemul pe care il veti folosi este posibil sa folositi mai putina sau mai multa faina. 

Formam bilute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizam bilutele astfel incat sa aiba aproximativ 1 cm grosime.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 10 minute. Nu ii lasati mai mult pentru ca se vor arde.

Veti observa ca atunci cand ii scoateti din cuptor vor fi destul de moi, insa ii scoateti asa si ii lasati la racit pentru ca se vor mai intari. Dupa ce s-au racit complet ii pastrati intr-o cutie cu capac sau intr-o punga. 

Se pastreaza fragezi si 4-5 zile. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti cu gem de caise(de post) 444794
retete culinare - Biscuiti cu gem de caise(de post) 444795
retete culinare - Biscuiti cu gem de caise(de post) 444796
retete culinare - Biscuiti cu gem de caise(de post) 444797
retete culinare - Biscuiti cu gem de caise(de post) 444799
retete culinare - Biscuiti cu gem de caise(de post) 444810

COMENTARII (14)

deyutzky 1

28.05.2016, 10:50

Va multumesc tuturor!

Zamfira 1

28.05.2016, 20:07

Gherca Daniela 1

30.05.2016, 08:43

mmm buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D