Biscuiti cu levantica

de ANNA_46 in Dulciuri, 24 Dec 2012 | 3390 vizualizari

 

Am achizitionat o ,, matrita" , nu stiu cum sa-i spun , in India mai demult se folosea la imprimarea panzelor, eu am sa o folosesc in bucatarie. Asadar am incercat si am fost multumita de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. faina
  • 150 gr. zahar
  • un ou
  • 50 gr. martipan
  • 125 gr. unt
  • un praf sare
  • levantica uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu levantica:

Punem faina, zaharul, oul, untul, martipanul si praful de sare intr-un bol. Incepem cu a framanta untul cu martipanul, dupa care incorporam si restul. Punem aluatul pentru doua ore la rece. Presaram masa de lucru cu faina, intindem aluatul la grosimea de cca. 3 sau 4 mm. Presaram cateva (dupa plac) cu floricele de levantica, presam  putin, asezam matrita sau danteluta, presam din nou, dupa care decupam formele  dorite. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le introducem la cuptorul incalzit in prealabil la 190 °C  si le coacem aproximativ 10 minute.

Sunt foarte moi si aromate.

Va doresc : Pofta buna !

TIPS-URI

1

Modelul celor de pe ultima foto. e presat cu danteluta

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu levantica" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati