Biscuiti cu portocala

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Dec 2013 | 548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g de unt
  • 230 g de faina
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 1 plic cu praf de copt
  • 1 lingura cu lapte
  • 1/2 lingurita cu ghimbir
  • un praf de scortisoara
  • coaja rasa si sucul de la o portocala bine coapta
  • optional: pasta de zahar, ornamente pentru decor, colorant verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu portocala:

Mixam untul cu zaharul, atat cat sa obtinem o consistenta spumoasa. Adaugam  apoi coaja rasa si sucul de portocala, ghimbirul si scortisoara. Omogenizam si punem praful de copt stins cu o lingura de lapte si incorporam treptat faina, cernuta in prealabil. Framantam aluatul pana ce devine nelipicios, il invelim cu o folie alimentara si il pastram la rece pentru aproximativ o ora. Il lasam apoi sa ajunga la temperatura camerei, il intindem cu ajutorul unui sucitor, intr-o foaie nu foarte groasa si decupam formele dorite. Le asezam intr-o tava unsa cu ulei (si cu hartie de copt) si le coacem pana ce marginile se rumenesc usor.

Dupa ce s-au racit complet, ii ungem cu pasta de zahar si presaram ornamentele dorite.

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru pasta de zahar se poate folosi fie zahar pudra amestecat cu cateva picaturi de suc de lamaie si o lingurita cu apa, fie mixam un albus de ou cu 100 g de zahar pana ce obtinem o spuma tare.

2

Nu ii lasati sa se rumeneasca uniform, pe intreaga suprafata, fiinda se vor usca foarte tare.

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu portocala-0
Biscuiti cu portocala-1
Biscuiti cu portocala-2
Biscuiti cu portocala-3
Biscuiti cu portocala-4
Biscuiti cu portocala-5
Biscuiti cu portocala-6
Biscuiti cu portocala-7
Biscuiti cu portocala-8
Biscuiti cu portocala-9
Biscuiti cu portocala-10

COMENTARII (17)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.12.2013, 23:35

diaconta

diaconta 1

26.12.2013, 22:57

ce biscuiti deliciosi

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

28.12.2013, 00:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!