Biscuiţi fragezi cu dulceaţă de piersici

de sisterskitchen in Dulciuri, 1 Noi 2012 | 2656 vizualizari

 

Mirosul biscuiţilor calzi,abia scoşi din cuptor, ne duce cu gândul la copilărie…♥ Sunt genul de biscuiţi pe care dacă îi faci o dată, devin preferaţii tăi. Evident că data viitoare când îi vom pregăti,vom dubla cantităţile:)). Şi chiar dacă sunt destul de periculoşi pentru silueta…parcă dimineaţa nu are acelaşi farmec fără ei:D.Biscuitii aştia creează zâmbete şi arată cam aşa:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:(cca 25 buc)
  • 300 g făină
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 120 g zahăr fin
  • 1 gălbenuş
  • 1/2 linguriţă extract de vanilie
  • 1 linguriţă praf de copt amestecat cu un vârf de bicarbonat
  • dulceaţă de piersici sau oricare alta care vă place
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi fragezi cu dulceaţă de piersici:

1. Se mixează untul împreună cu zahărul,până obţinem o cremă.

2. Se adăugă gălbenuşul şi amestecăm bine,după care se pune extractul de vanilie.

3. Separat se amestecă făina cu praful de copt şi bicarbonatul şi se pune peste amestecul de unt şi ou. Se omogenizează totul. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se ţine la rece 20 de minute.

4. Între timp dăm drumul la cuptor. După ce au trecut cele 20 de minute, se scoate bila de aluat din frigider.

5. Cu ajutorul unei linguriţe luăm aluat şi formăm nişte biluţe pe care le aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

6. După ce am umplut tava,cu vârful făcăleţului sau un alt obiect asemănător,apăsam uşor în mijlocul fiecărei bile,cât să crape puţin.

7. În mijloc punem foarte puţină dulceaţă de piersici sau orice altfel de dulceaţă şi se introduce tava în cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

 

COMENTARII (16)

sisterskitchen 1

10.12.2012, 22:10

botcrina 1

17.08.2013, 14:33

Adele 1

05.04.2015, 18:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04