Biscuiti Zebra

de ANNA_46 in Dulciuri, 23 Dec 2013 | 1198 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr. unt
  • 225 gr. zahar pudra
  • un praf sare
  • 600 gr. faina
  • 45 gr. cacao
  • aprox. 100 gr. alune sau migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Zebra:

Untul, praful de sare si zaharul (cernut) se amesteca , adaugam faina cernuta, framantam.

Impartim aluatul in doua parti egale.  La o parte din aluat  adaugam cacaua (cernuta ), framantam bine. Impartim fiecare aluat in patru parti. 

Pregatim o folie alimentara mai mare, pe care vom aseza  fasiutele.

Luam o feliuta de aluat cu cacaua si formam un bastonas de lungimea unei palme, o intindem la latimea de aprox. patru degete , asezam peste aluat  cateva alune. Luam o feliuta de aluat deschis, formam un nou bastonas, intindem pe blatul de lucru ,  ridicam usor si asezam peste . Daca doriti , puteti folosi o spatula. Apasam putin, iar alunele le vom pune pe cat posibil in adancituri. La fel vom proceda si cu  bucatelele  ramase. Intre ultimele doua feliute nu vom mai pune alune. De fiecare data presam foile usor , apoi impachetam aluatul si-l vom pune la rece  doua ore.

Dupa racire, vom felia aluatul cu un cutit la grosimea de cca. 1 cm. Asezam frumos feliutele intr-o tava pregatita  cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit la 190 °C pentru  aprox.10 min.

Va doresc : POFTA BUNA !

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti Zebra-0
Biscuiti Zebra-1
Biscuiti Zebra-2
Biscuiti Zebra-3
Biscuiti Zebra-4
Biscuiti Zebra-5
Biscuiti Zebra-6
Biscuiti Zebra-7
Biscuiti Zebra-8
Biscuiti Zebra-9
Biscuiti Zebra-10
Biscuiti Zebra-11
Biscuiti Zebra-12
Biscuiti Zebra-13
Biscuiti Zebra-14
Biscuiti Zebra-15
Biscuiti Zebra-16
Biscuiti Zebra-17
Biscuiti Zebra-18
Biscuiti Zebra-19
Biscuiti Zebra-20
Biscuiti Zebra-21
Biscuiti Zebra-22
Biscuiti Zebra-23
Biscuiti Zebra-24
Biscuiti Zebra-25
Biscuiti Zebra-26
Biscuiti Zebra-27
Biscuiti Zebra-28
Biscuiti Zebra-29
Biscuiti Zebra-30

COMENTARII (23)

ANNA_46 1

24.12.2013, 13:39

Multumesc mult Rux Craciun Binecuvantat va doresc si eu voua

diaconta 1

26.12.2013, 23:22

Minunati
Felicitari pentru rabdare

ANNA_46 1

03.01.2014, 21:31

Iti multumesc frumos Dia La multi ani !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04