Blackberry Pie

de vanilla in Prajituri, 7 Ian 2011 | 1581 vizualizari

 

cand eram copil, desenele mele preferate erau Tom si Jerry!
Atunci cand il vedem pe Jerry ca arunca dupa Tom, cu o placinta cu coacaze... ma apucau toti dracii...nu intelegeam de ce nu o puteam manca eu....Anii au trecut...nu mai apuc sa ma uit la Tom&Jerry chiar daca si acum imi face placere...nu trece insa nici o vara fara sa fac placinta asta!!! Si ptr ca m-am napadit din nou amintirile am facut-o cu fructe congelate...insa gustul cel mai bun il are cu coacaze de gradina/gard/padure proaspat culese

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de faina
  • 200 gr zahar praf 
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 1-2 lg de lapte rece
  • coacaze proapete sau congelate
  • 2 lgt de amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blackberry Pie:

Se freaca untul cu oul si zaharul pana se gace o spuma! Se adauga faina si se framanta bine-bine, pana se desprinde de pe marginea bolului. Daca aluatul e prea vartos se adauga 1-2 lg de lapte. La mine asa s-a intamplat! Se intinde cu sucitorul, si se tapeteaza fundul unui vas rotund cu foaia de alut obtinuta. Se pune la rece circa 15-20 de min. Dupa ce s-a odihnit cat de cat , ii dam un soc termic si  bagam tava la cuptorul bine incins ptr 20 min. Ca sa nu se ridice aluatul in timpul coacerii! eu am pus boabe de fasole, pe fundul tavii, peste aluat. 

Intre timp pregatim umplutura! Fructele se pun intr-o oala la foc mic. Se lasa sa se incalzeasca putin! Folosim si sucul fructelor! Cand "ciorba" e pe punctul de a fierbe, adaugam amidonul, amestecam bine si o luam de pe foc. Punem apoi umplutura de coacaze peste alutul de tarta, si mai introducem tava la caldurica ptr inca  20-25 de min!!! Un deliciu nu alta!!!

 

COMENTARII (12)

gaby_duceag 1

08.01.2011, 08:43

Ce de culoare!

Ina 1

08.01.2011, 10:13

mihaelar63 1

03.03.2011, 01:24

La multi ani !!! viata plina de culoare si aroma

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25