Blinii placinte

de elena1988 in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2011 | 7650 vizualizari

 

Se pot umple cu branza dulce s-au cu carne tocata de orice fel si ciuperci, cascaval cu ce va pofteste inima. M-am inspirat de pe blogul lui lalena.ro sunt foarte satioase

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  •  250 ml de iaurt/lapte batut
  • 100 gr de branza de vaci, eu nu am avut si am folosit feta
  • 150 gr de faina
  • jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, daca nu aveti puneti praf de copt
  • 1 ceapa micuta
  • un pic de patrunjel, eu nu am pus
  • un pic de sare
  • 1 lingurita de zahar( asta daca umpleti cu branza dulce)
  • carne tocata de care vreti voi cam 300 gr
  • 1 lingura de bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blinii placinte:

Se amesteca oul, jumatate din cantitatea de iaurt si branza feta sau de vaci. Amestecam foarte bine cu telul ca sa nu fie gogoloaie, puneti si sarea,  bicarbonatul in iaurtul ramas si amestecati. Puneti faina toata peste amestecul de ou, branza si iaurt amestecati foarte bine, sa nu ramana cocoloase, apoi punem si restul de iaurt si amestecam tot asa ft bine.

Puneti pe foc o tigaie( teflon asa nu se vor lipi) si un strop de ulei, puneti un polonic mic de compozitie in tigaie, cand incepe sa se aureasca foarte putin pe margini puneti umplutura pe mijloc si apoi uniti pana devin ca un semicerc, se mai lasa 1 minut si apoi se pun pe o farfurie.

Umplutura: se caleste ceapa in putin ulei apoi punem carnea tocata si cand s-a inchis la culoare  carnea punem, sare, piper, o lingura de bulion si ciupercile si mai lasam pe foc 5 minute.

TIPS-URI

1

Se pot umple cu ce vreti voi, puteti sa le faceti picante, daca vreti nu puneti bulionul, aveti grija cand le pliati sunt foarte pufoase si fragile, daca compozitia este prea groasa o puteti subtia cu lapte dulce, compozitia trebuie sa iasa ca o smantana groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blinii placinte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Blinii cu avocado si somon