Bomboane de biscuiti cu portocala confiata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 15 Mar 2013 | 2022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti simpli
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g nuci macinate
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura nesquik
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • coaja de la 1 portocala
  • bucatele de portocala confiata
Decor:
  • nuca de cocos
  • colorant albastru (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de biscuiti cu portocala confiata:

Biscuitii  se maruntesc fin, apoi se amesteca cu  nuca macinata.

Intr-un ibric punem cacaoa, nesquik-ul, zaharul, coaja de portocala si amestecam.

Adaugam apoi laptele si margarina. Punem ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana cand zaharul si untul s-au topit, iar siropul s-a ingrosat putin.

Luam apoi ibricul de pe foc si adaugam esenta de portocale.

Peste biscuiti si nuca se adauga treptat siropul de lapte cu cacao (s-ar putea sa nu avem nevoie de tot siropul) si amestecam pana se leaga compozitia.

Se formeza bilutele, punand cate o bucatica de portocala confiata in mijloc, apoi se "tavalesc" prin nuca de cocos.

O parte din nuca de cocos am colorat-o cu o picatura de colorant albastru.

Sunt foarte bune si aromate!

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bomboane de biscuiti cu portocala confiata 211481
retete culinare - Bomboane de biscuiti cu portocala confiata 211482
retete culinare - Bomboane de biscuiti cu portocala confiata 211483

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

17.03.2013, 12:36

Anett

Angelina_Elena 1

17.03.2013, 12:36

multumesc Rocsi!

Angelina_Elena 1

17.03.2013, 12:37

multumesc Simo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25