Bomboane marshmallow

de ana in Dulciuri, 5 Mar 2010 | 3279 vizualizari

 

nu au mai luat forma bomboanelor pentru ca am folosit pentru pasta marshmallow

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic gelatina incolora (10 gr)
  • 1 esenta vanilie
  • 1 varf cutit sare
  • 50 gr amidon
  • 50 gr zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane marshmallow:

Batem albusurile circa 8 minute ,inainte de a va apuca de batut albusurile puneti 80 ml de apa la fiert cu zaharul si fierbeti cam 6-8 minute ,trebuie sa iasa un sirop lipicios cand dati cu degetul pe fundul lingurii sa ramana curat .


Cu mixerul mergand adaugati sarea ,gelatina dizolvata in restul de apa si vanilia ,apoi cate putin incorporati siropul asa fierbinte si mixati cam 15 minute pana se raceste .Vom obtine o spuma densa si lipicioasa.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem un strat de zahar pudra amestecat cu amidon si turnam compoitia pe care o lasam 12 ore la temperatura camerei.


Eu in stadiul acesta am lasat-o .Dupa 12 ore am rulat-o si am invelit-on folie.Am pastrat-o la frigider pana am avut nevoie de ea.


Pentru cine vrea bomboane dupa cele 12 ore rasturnam aluatul pe masa( peste care am pus hartie de copt si zahar pudra amestecat cu amidon ) si taiati in diferite forme ,apoi le tavaliti prin zahar pudra.


Fotoografie nu am .


Reteta este luata de aicuhttp://www.e-retete.ro/retete/marshmallow

 

COMENTARII (1)

dicarmencitta1957 1

14.05.2010, 17:05

Super reteta,felicitari.Abia astept sa fac si eu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27