Bomboane marshmallow

de ana in Dulciuri, 5 Mar 2010 | 3319 vizualizari

 

nu au mai luat forma bomboanelor pentru ca am folosit pentru pasta marshmallow

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic gelatina incolora (10 gr)
  • 1 esenta vanilie
  • 1 varf cutit sare
  • 50 gr amidon
  • 50 gr zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane marshmallow:

Batem albusurile circa 8 minute ,inainte de a va apuca de batut albusurile puneti 80 ml de apa la fiert cu zaharul si fierbeti cam 6-8 minute ,trebuie sa iasa un sirop lipicios cand dati cu degetul pe fundul lingurii sa ramana curat .

Cu mixerul mergand adaugati sarea ,gelatina dizolvata in restul de apa si vanilia ,apoi cate putin incorporati siropul asa fierbinte si mixati cam 15 minute pana se raceste .Vom obtine o spuma densa si lipicioasa.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem un strat de zahar pudra amestecat cu amidon si turnam compoitia pe care o lasam 12 ore la temperatura camerei.

Eu in stadiul acesta am lasat-o .Dupa 12 ore am rulat-o si am invelit-on folie.Am pastrat-o la frigider pana am avut nevoie de ea.

Pentru cine vrea bomboane dupa cele 12 ore rasturnam aluatul pe masa( peste care am pus hartie de copt si zahar pudra  amestecat cu amidon ) si taiati in diferite forme ,apoi le tavaliti prin zahar pudra.

Fotoografie nu am .

Reteta este luata de aicuhttp://www.e-retete.ro/retete/marshmallow

 

COMENTARII (1)

dicarmencitta1957 1

14.05.2010, 17:05

Super reteta,felicitari.Abia astept sa fac si eu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41