Bomboane Raffaello

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 21 Ian 2012 | 7188 vizualizari

 

Sunt foarte bune, sunt destul de simplu de facut acasa, as zice ca si o persoana care nu prea le are cu gatitul s-ar descurca sa le faca, daca urmeaza reteta. Am adus cateva modificari la reteta anterioara si pot spune ca sunt mult mai bune asa, seamana la gust mult mai mult cu originalul!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt nesarat,
  • 150 gr lapte praf,
  • 150 gr zahar pudra,
  • 200 gr foaie de napolitana maruntita,
  • 1 esenta concentrata de lamaie,
  • 200 gr cocos,
  • migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello:

Untul (la temperatura camerei) l-am frecat bine cu zaharul pudra.

Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat.

Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2 linguri de cocos.

Am jonglat cu cantitatile astfel incat sa obtin un aluat omogen, dar destul de tare ... ca o plastilina.

Compozitia am lasat-o la frigider 30-40 de minute, apoi am modelat bomboanele.

Le facem mai mari sau mai mici dupa preferinta. Eu am incercat sa le modelez in functie de marimea migdalelor.

Practic am luat o bucata de compozitie, am aplatizat-o intre palme, am pus o migdala si am inchis, formand o bila. Am modelat-o intre palme.

Am pus cocosul intr-un bol si am tavalit bomboanele prin el. Le-am asezat pe farfurie si am tinut la frigider pana am servit.

 

COMENTARII (24)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

24.01.2012, 16:16

trimite-mi si mie la pachet te rog

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

25.01.2012, 11:40

mihaelar63

mihaelar63 1

08.02.2012, 20:42

Doar tentatii peste tot
Ce se alege din dieta mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!