Bomboane "Suspans cu cirese"

de Anamaria7 in Dulciuri, 24 Iun 2011 | 4018 vizualizari

 

Aceste minunatii sunt genul de bunatate care te tine in suspans :D care se transforma in timp si iti bucura inima de bucataras ;) Cititi mai multe despre surpriza la Tipsuri! Am mai adaugat niste poze cu o metoda mai usoara de a forma bomboanele a.i. sa nu se topeasca untul atat de tare de la manevratul cu mainile, folosind o bucatica patrata de celofan.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ciocolata amaruie
  • ulei de floarea soarelui (optional)
  • 250 gr zahar pudra
  • 3 lg mari cu unt moale
  • 2 lgt esenta de migdale
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • cirese bine coapte
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane "Suspans cu cirese":

Mixam untul cu zaharul pudra si cel vanilinat. S-ar putea sa se ingroase foarte tare si sa trebuiasca framantata cu mana compozitia. O punem la frigider daca e prea moale, timp in care spalam ciresele si le scoatem samburii. Apoi luam cate putina compozitie si invelim fiecare cireasa in ea, acoperind bine tot fructul, altfel siropul se va scurge. Tinem bombonelele la frigider sa se intareasca, ideal ar fi sa stea macar 12 ore.

Topim ciocolata la foc mic, iar daca e prea groasa ca sa invelim bomboanele in ea, adaugam putin ulei de floarea soarelui. Nu trebuie sa ajunga lichida ca glazura pentur prajituri deoarece stratul pe bomboana trebuie sa fie cat de cat grosut. Dupa ce o luam de pe foc, adaugam esenta de migdale si omogenizam.

Scoatem bobo din frigider si le dam drumul in ciocolata, le acoperim bine ajutandu-ne de o lingura si le mutam pe un celofan curat. Se tin la rece, dar nu la frigider, ar putea "transpira" cand le scoateti :)).

 

TIPS-URI

1

Aceste bombonele se pastreaza luni intregi, daca sunt puse la loc rece si ferit.

2

SUSPANSUL creste pe masura ce trece timpul: ideea este ca, in decurs de cateva zile pana la cateva saptamani, interiorul bomboanelor se lichefiaza, cu tot cu cireasa formandu-se un sirop rosu. Asa ca, nu va grabiti (ca mine :P), sa le papati din primele zile, asteptati si incercati cate una pana cand dati de surpriza! :D Si ca asta sa se petreaca destul de repede, nu le tineti la frigider, doar la loc rrece! (daca e posibil pe vremea asta :P) Eu mi-am pastrat cateva, astept cu nerabdare sa treaca macar o saptamana :) Am observat chiar dinainte a doua zi, inainte sa le acopar cu ciocolata, ca una dintre ele, careia ii lasasem un punct mic de cireasa neacoperit, incepuse sa lase siroooop :D:D:D

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bomboane "Suspans cu cirese" 111667
retete culinare - Bomboane "Suspans cu cirese" 111668
retete culinare - Bomboane "Suspans cu cirese" 111669
retete culinare - Bomboane "Suspans cu cirese" 111670
retete culinare - Bomboane "Suspans cu cirese" 111671
retete culinare - Bomboane "Suspans cu cirese" 111672
retete culinare - Bomboane "Suspans cu cirese" 111704
retete culinare - Bomboane "Suspans cu cirese" 111705
retete culinare - Bomboane "Suspans cu cirese" 111706
retete culinare - Bomboane "Suspans cu cirese" 111707

COMENTARII (33)

Sim0na 1

22.08.2012, 14:52

Super arata! Am furat reteta!!!

Valclaudia 1

29.08.2012, 20:46

wow.....

andreea_angelo 1

15.11.2012, 18:28

ce bunatate foarte bune,bravo!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L