Bors cu cartofi noi

de Rux in Supe/Ciorbe, 12 Apr 2016 | 1111 vizualizari

 

Astazi ma plimbam prin piata si savuram din priviri bogatia de primavara de pe tarabe...si mi-a venit o pofta nebuna de bors cu cartofi noi imediat ce i-am zarit...o bunatate....o, ce bunatate!  Puneti si-o lingura de iaurt in farfurie...merge de minune! Ah si nu uitati leusteanul...muuult leustean verde proaspat! Am fotografiat un bol plin la firul ierbii :))))) minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. cartofi noi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2 morcovi mari
  • o telina mica
  • 2 radacini de patrunjel
  • o legatura de leustean
  • 1/2 legatura de marar
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 l si si jumatate de bors( sau 1 l daca e mai acrisor)
  • 2 oua
  • 2 sau3 linguri de ulei vegetal
  • iaurt
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu cartofi noi:

Se spala legumele, se curata si se toaca, ceapa verde, telina, morcovii, patrunjelul, cartofii.

In oala se pun legumele tocate, mai putin cartofii, se pun si doua trei linguri de ulei,  eu pun si o jumatate de pahar de apa si le las sa se inabuse usor in jur de 3 sau 4 minute, apoi pun apa sa le acopere bine si le fierb...in cazul de fata le-am fiert la Zepter.

Cand au fiert,  am batut un ou cu putin bors apoi cu o cana de zeama fierbinte din oala si am turnat totul peste legume inapoi. Am pus restul de bors, sare dupa gust, am batut si oul ramas apoi l-am turnat in oala ca sa fac zdrente , caci tare mult imi plac.

Am pus si verdeata, am mai dat un clocot si am stins focul.

Pofta bunicica!

 

RETETA IN IMAGINI

Bors cu cartofi noi-0
Bors cu cartofi noi-1
Bors cu cartofi noi-2
Bors cu cartofi noi-3
Bors cu cartofi noi-4

COMENTARII (31)

Rux

Rux 1

14.04.2016, 20:49

Multumesc

mihaelar63

mihaelar63 1

23.04.2016, 00:31

Rux

Rux 1

04.05.2016, 23:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!