Bors de curcan in oala Zepter

de Gusti in Ciorbe, 9 Sep 2012 | 4167 vizualizari

 

Am preparat o reteta de bors de curcan cu toate ingredientele luate de la mamaici din piata, inclusiv curcanul a fost de curte

 

INGREDIENTE

  •  2 aripi de curcan, un git, bucati din piept (se poate inlocui cu carne de pui)
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe medii
  • 1 gogosar
  • 1 radacina de pastirnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 4 morcovi
  • 200 gr suc de rosii
  • 3/4 litru bors de casa
  • leustean
  • tarhon
  • o mina de fidea
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan in oala Zepter:

 Am trecut printr-un tirg traditional zilele acestea si, la unul dintre standuri, cel care vindea tragea o gura zdravana dintr-o sticla de bors. Am zis: "e clar, o sticla din borsul ala este al meu". Mi-a zis ca-i facut de el, in gospodarie, ca-i natural si l-am crezut dupa pofta cu care-l bea! 3 lei a costat litrul.

Curcanul il am din piata de la o femeie de la care cred ca sint mai mult de 10 ani de cind cumpar de la ea pasari de curte, iar legumele de la un tataie pe care-l stiu de mult in Moghioros.

Am pus bucatile de carne la fiert in oala Zepter (cam 2-3 litri de apa) si am pornit aragazul. Cind a inceput sa fiarba am spumuit. Intre timp, am curatat legumele taindu-le cubulete.  Acestea se adauga in oala dupa ce carnea a fiert binisor.

Borsul se adauga la final impreuna cu sucul de rosii, iar dupa ce au dat citeva clocote am adaugat fideaua si verdeata (leustean sitarhon taiat marunt).

A iesit o minunatie (sarea se pune dupa gust)

 

TIPS-URI

1

se serveste cu ardei iute si un toi de palinca 

RETETA IN IMAGINI

Bors de curcan in oala Zepter-0
Bors de curcan in oala Zepter-1
Bors de curcan in oala Zepter-2
Bors de curcan in oala Zepter-3
Bors de curcan in oala Zepter-4

COMENTARII (32)

Sim0na

Sim0na 1

11.09.2012, 09:53

O ciorbita bio!! Adevarul este ca nu se compara cu cele din supermarket! Am si eu necaz pe doua curci care sar pe mine.. deci trebuie puse la oala cat de curand )

AnyCostescu

AnyCostescu 1

07.02.2013, 11:55

babi5

babi5 1

12.06.2013, 19:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27