Bors de sfecla ( sfecolinic )

de Anastasia in Supe/Ciorbe, 21 Mar 2010 | 2743 vizualizari

 

Un bors nemaipomenit de gustos si sanatos foarte populat in tarile postsovietice ( sfecolinic )!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne de pasare, vita s-au de porc 
  • 150 gr fasole
  • dafin , piper, boia , busuioc , cimbru , sare dupa gust
  • 3 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1kg sfecla dulce
  • 1 radacina de patrunjel
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura cozi cu frunze de sfecla 
  • 2 crengute de leustean
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de sfecla ( sfecolinic ):

1. carne de pasare s-au de porc 500~700 gr se fierbe aparte supa la o cratita de 5 litri se ea spuma
150 gr fasole se pun sa se umfle peste noapte in apa si se fierb pina cind sint aproape gata apoi se adauga la bulionul de carne.

2. adaugati contimentele
dafin , piper, boia , busuioc , cimbru , sare dupa gust se adauga la supa dupa ce luati spuma de pe carne.

3. 3 cepe se taie si se rumenesc un pic intr-un ceaun aparte .

4. 1 morcov mare dat prin razatoare mascata / 1kg sfecla dulce cu 1 radacina de patrunjel date prin razatoare , 3 cartofi potriviti taiati cuburi toate se adauga la ceapa pe rind si se inabusa cu capac la foc potrivit pina lasa suc , dupa ce ati inabusit bine legumele in ceaun le adaugati in supa de carne.

5. 1 legatura de patrunjel /1 legatura cozi cu frunze de sfecla  /2 crengute de leustean se taie si se adauga la sfarsit in bors pentru 2 minute sa fiarba ,apoi se stinge focul.

6. se serveste cu smantana si verdeturi !

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Bors de sfecla ( sfecolinic )-0
Bors de sfecla ( sfecolinic )-1
Bors de sfecla ( sfecolinic )-2
Bors de sfecla ( sfecolinic )-3
Bors de sfecla ( sfecolinic )-4
Bors de sfecla ( sfecolinic )-5

COMENTARII (2)

mihaelar63

mihaelar63 1

22.03.2010, 00:42

imi place salata de sfecla , de ce nu mi-ar placea si borsul de sfecla ?

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!