Bors din carne de miel

de Panacris in Ciorbe, 25 Apr 2017 | 4164 vizualizari

 

Delicii de Paște! Daaaa, o nouă variantă a ciorbiței din carne de miel. Am reușit să mă împrietenesc cu borșul de putină în ciorbă  ;) E prima oară când ciorbița s-a consumat integral ;) Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • cca. 700 g capul și mușchii din spate ai mielului (mai bine spus șira spinării) 
  • mațe de miel
  • 1 bucată ceapă galbenă 
  • 2-3 bucăți morcovi 
  • 50 g țelină 
  • 25 g păstârnac 
  • 50 g pătrunjel rădăcină 
  • cca. 25 g gulie 
  • 1 legătură ceapă verde 
  • 1 legătură usturoi verde 
  • 1/2 legătură leuștean 
  • 2-3 fire tarhon 
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • 1000 ml borș de putină 
  • 4-5 bucăți gălbenuș de ou 
  • 300-400 ml smântână 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors din carne de miel:

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece, cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie.

Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se umplu cu apă rece, apoi se scurg, operația repetându-se de cca. 3 ori. La final, se freacă bine cu mălai și sare. Se strecoară, se trec sub jet de apă rece, se bobinează pe oscioarele mielului, iar restul se taie mărunt și se adaugă la ciorbă, lăsându-se  la fiert în apă clocotită cu puțină sare, lăsându-se la fiert cca. 15 minute.

Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Verdețurile se curăță, se spală, apoi se toacă mărunt. Toate acestea se călesc scurt, în puțin ulei de floarea soarelui și apă, apoi se adaugă la ciorba de mai sus. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se adaugă borșul și se mai lasă la fiert cca. 10 minute, la foc mediu. Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână, doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei. Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lâmăie, după gustul fiecăruia.

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din carne de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

anca_rm 1

26.04.2017, 09:39

minunata

Geanina87 1

26.04.2017, 13:02

mihaelar63 1

07.05.2017, 22:37

Interesanta reteta Sotul meu imi spunea ca bunica lui facea ceva asemanator

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta cu tarhon