Braduti cu ciocolata

de Rux in Prajituri, 25 Dec 2013 | 2451 vizualizari

 

Inspiratie Joy of baking, acolo erau fursecuri inimioare...cu ceva modificari, le-am transformat in braduti deliciosi cu ciocolata :) numai buni de pus pe masa de Craciun :)
Craciun Fericit!

 

INGREDIENTE

  • 260 gr faina
  • 226 gr unt
  • 60 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 180 gr ciocolata neagra( 70%)
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti cu ciocolata:

Sunt fursecuri delicioase...insa ffff migaloase si am sa va spun si de ce :)...aluatul este manevrabil atunci cand este rece, deoarece la tempretaura camerei este fff moale si nu se poate lucra...asa ca va trebui sa aveti tot timpul frigiderul la dispozitie, aluatul sa fie impartit in mai multe bucati care vor sta la rece si le veti scoate pe masura ce veti prepara biscuitii.

Se mixeaza untul 1 minut, apoi se adauga zaharul, se mixeaza doua minute, apoi  faina si vanilia se amesteca si se framanta un aluat moale care se pune la rece pana se intareste.

Scoatem aluatul si-l impartim din doua trei bucati. oprim o bucata si restul punem la rece. 

Pe o suprafata infainata punem coca si o intindem nu foarte subtire.

Decupam cu formele pe care le avem ( braduti) si punem fursecurile pe o tava de copt tapetata cu pergament. Dam tava cu totul la rece. Intre timp incingem cuptorul la 180 de grade si cand biscuitii s-au intarit ii punem la copt. Asa vom proceda si cu restul de fursecuri. Scoatem bradutii de la cuptor si ii lasam sa se raceasca. atentie sunt foarte fragili cat sunt calzi.

 Vom topi ciocolata pe baie de aburi. Inmuiem varful bradutilor in ciocolata si-i asezam pe o hartie de copt. Ii dam din  nou la rece sa se intareasca ciocolata. Eu i-am pudrat cand s-au racit cu zahar pudra vanilat.

La mine a durat fff mult deoarece mi s-a luat curentul o vreme si am cuptor electric :(.... va imaginati...

Un deliciu de fursecuri :)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Braduti cu ciocolata-0
Braduti cu ciocolata-1
Braduti cu ciocolata-2
Braduti cu ciocolata-3
Braduti cu ciocolata-4
Braduti cu ciocolata-5
Braduti cu ciocolata-6

COMENTARII (25)

bucatarie

bucatarie 1

24.12.2014, 13:33

Esenta de vanilie sau zahar vanilat ? La ce te referi cand spui vanilie ? Mi se pare ca aluatul meu a iesit cam nasol .

Rux

Rux 1

24.12.2014, 15:15

Vanilie.. de....care ai...imi pare rau daca nu ti-a iesit...

Rux

Rux 1

24.12.2014, 15:17

Nu este reteta mea personala...am scris ca sursa e Joy of Baking...eu am dat in reteta tot ce am facut eu....mai multe nu stiu cum sa iti spun si sa te ajut...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!