Branzica in ulei de masline

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2016 | 695 vizualizari

 

,,Ziua cand imi rasfat nevasta '' . Eu as fi multumita cu branzica aceasta insotita de un zambet cald si un pahar de vin . Personal prefer proseco .Branza in ulei de masline se prepara usor , rapid si se poate pastrata timp indelungat in frigider . Garantez ca va fi consumata rapid .Reteta  versatila permite o multitudine de combinatii , dupa gustul fiecaruia .

 

INGREDIENTE

  • Telemea de vaca /oaie , mozzarella
  • Ulei masline de caitate
  • Piper rosu/Piper mozaic
  • Fulgi de chilli
  • Rozmarin/busuioc verde/cimbru verde/menta verde /oregano verde/cimbrisor salbatic
  • Masline verzi/negre/natur /umplute
  • Ardei iute -diferite culori
  • Rosii uscate [eu am folosit rosii uscate cu seminte , conservate in ulei de masline]
  • Seminte decorticate diverse, dovleac/floarea soarelui
  • Usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzica in ulei de masline:

  1. Se pregatesc borcane curate sau recipiente de sticla cu inchidere ermetica .
  2. Portionati telemeaua in cuburi de marime 3 cm /3cm
  3. Spalati ierburile verzi .
  4. Curatati ardeiul iute .Feliati ardeiul rondele .
  5. Curatati si feliati usturoiul .
  6. Asezati branza in borcane intercalata cu condimente , ardei iute , ierburi .
  7. Daca am copii la masa prepar un borcan cu mozzarella , busuioc si am grija sa nu fie prea picant .
  8. Tasati usor , adugati branza daca se mai poate .
  9. Completati cu ulei de masline , de calitate . Aveti grija ca uleiul sa treaca peste ultimele bucati de branzica .
  10. Daca aveti nevoie sa grabiti marinarea se poate folosi ulei cald .
  11.    Pofta buna !!!
 

TIPS-URI

1

Cantitatiile sunt aleatorii in functie de marimea borcanului.Ingredientele principale sunt branza si uleiul de masline. Se condimenteaza dupa gust si preferinta.

2

Alegeti o branza ferma care nu se sfarma .

3

Nu sarati , telemeaua contine suficienta sare .

4

Nu aruncati uleiul ramas , aromatizat si picant este delicios la prepararea bruschetelor. Eu l-am folosit la modelarea chiflelor cu faina de secara coapte in casa .

5

Pentru grabirea marinarii puteti incalzi uleiul.

6

Daca am copii la masa prepar un borcan cu mozzarella , busuioc si am grija sa nu fie prea picant .

7

Folosind borcane cu inchidere ermetica puteti transporta preparatul la petreceri campenesti sau se pot face cadou !!!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456269
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456270
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456271
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456272
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456273
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456274
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456275
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456276
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456277
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456278
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456279
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456280
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456281
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456282
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456283
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456284
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456285
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456286
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456287
retete culinare - Branzica  in ulei de masline 456288

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

28.09.2016, 23:48

Multumesc Daniela

mihaelar63 1

28.09.2016, 23:48

Bya

mihaelar63 1

28.09.2016, 23:48

Rux de zece ori

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S