Branzoici

de Criss in Dulciuri, 18 Feb 2012 | 35848 vizualizari

 

Dupa o scurta absenta (motivata zic eu) am revenit cu niste placinte calde si pufoase, pentru voi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie sau portocale

Pentru umplutura:

  • 500 g branza dulce de vaca
  • 2 galbenusuri de ou
  • zahar dupa gust
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • stafide (optional)
  • coji de portocale confiate
  • 1 lingura gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pana se lichefiaza. Se adauga laptele caldut si o lingura de faina si se lasa sa creasca maiaua. Faina se amesteca cu zaharul, oul, galbenusul, aromele si coaja de lamaie sau portocale. Se toarna laptele cu drojdia. Se framanta aluatul si dupa ce s-a adaugat tot laptele, se pune si untul topit. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se lasa sa creasca o ora, timp in care pregatim umplutura.

Pentru umplutura, frecam galbenusurile cu zaharul si aromele, adaugam branza si o lingura de gris .

Intindem aluatul, taiem patratele, in mijlocul fiecarui patrat punem o lingura de umplutura si unim cele 4 colturi ale patratului. Ungem cu galbenus si coacem 25-30 minute. Pudram cu zahar si servim fara mila.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Branzoici 147548
retete culinare - Branzoici 147549
retete culinare - Branzoici 147550
retete culinare - Branzoici 147551
retete culinare - Branzoici 147552
retete culinare - Branzoici 147553

COMENTARII (25)

Bucataras 1

20.02.2012, 23:08

La multi ani, Criss!

VANDA 1

20.05.2012, 17:13

TOCMAI LE-AM SCOS DIN CUPTOR...DELICIOSI!

babi5 1

06.08.2013, 18:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D