Desert branzoaice

de mirela0911 in Prajituri, 10 Mai 2020 | 3838 vizualizari

 

Am facut aceste branzoaice intr-unul din weekend-uri si s-au terminat atat de repede ca in urmatorul weekend le-am pregatit din nou. Sunt atat de bune si cand le scoti din cuptor iti vine sa te arunci pe ele, fara sa te mai intereseze ca, totusi, sunt fierbinti. 
"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 galbenusuri
  • 120 g iaurt grecesc
  • 30 ml ulei
  • cca 400 ml lapte
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg smantana
  • 1 ou
  • 100 g stafide aurii
  • 1 ou pt uns
  • zahar farin pentru pudrat
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert branzoaice:

Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se presara lingurita de zahar. Se adauga si drojdia proaspata zdrobita apoi se toarna 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in gropita si se lasa sa dospeasca.

Restul de lapte se incalzeste impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si la final se adauga coaja rasa de lamaie. Dupa ce a crescut drojdia, se adauga sarea, galbenusurile batute usor, uleiul si iaurtul. Se amesteca dinspre mijloc spre exterior, turnand cate putin din laptele caldut. Dupa ce s-a incorporat toata faina, se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. Daca este nevoie se mai adauga lapte sau faina, in functie de cum cere aluatul. Se framnata un aluat moale si nelipicios care se pune apoi in bol si se lasa sa isi dubleze volumul.

Intre timp se prepara umplutura. Intr-un bol se pune branza, oul, zaharul si smantana. Se omogenizeaza bine apoi la final se adauga stafidele.

Dupa ce a crescut aluatul, se imparte in 3 parti. Se intinde fiecare in forma dreptunghiulara apoi se taie in 6 patrate, Se pune in mijlocul fiecarui patrat cate o lg din compozitia de branza si se impacheteaza ca un plic, aducand spre mijloc colturile opuse.

Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 15 minute sa mai creasca. Se ung cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca branza este bine scursa, s-ar putea sa fie nevoie de mai mult de 2 lg smantana.

2

Daca preferati branza mai dulce, se poate suplimenta cantitatea de zahar.

3

Se pudreaza dupa ce s-au racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru