Kokos Schmite

de babi5 in Prajituri, 23 Dec 2013 | 5854 vizualizari

 

Este prajitura preferata a nepotului cel mare si a fiicei cele mici, asa ca am facut-o. Si gata cu vorbarela. Sunt cuburile cu cocos intilnite si aici in fel de fel de variante, la mine in caiet este reteta cu nr 11

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura miere
  • 50 gr margaina
  • 1 praf de copt
  • 200 ml lapte
  • 2 zahar vaniliat
  • PENTRU CREMA
  • 250 gr zahar praf
  • 200 gr unt
  • 30 gr cacao
  • 150 gr ciocolata menaj
  • 6 linguri lapte
  • 1 fiola esenta rom
  • 250 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kokos Schmite:

Pentru blat amestecam bine zaharul, zaharul vaniliat, mierea, margarina si mixam bine totul, apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se mai mixeaza un picut apoi punem compozitia obtinuta intr-o tava (35/30) si introducem in cuptorul incalzit la 180 grade .Cand blatul este rumen si trece testul cu scobitoarea il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca, dupa care il taiem in fasii, apoi in cuburi sau dreptunghiuri. Fiecare cum doreste.


Pentru crema punem zaharul praf cu cacao, esenta de rom si laptele si amestecam bine sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam ciocolata de menaj si untul. Incalzim totul pana se topeste si ciocolata, apoi dam bucatile de blat prin crema si apoi le tavalim prin cocos si gata prajiturica pentru a fi servita


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si nuca macinata sau alune de padure cui ii da mana

Daca ti-a placut reteta noastra "Kokos Schmite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

babi5 1

24.12.2013, 20:58

Rocsi multumesc

mirella_angelica 1

16.01.2014, 18:43

Cred ca ar trebui sa scrii dinnou reteta, ca e gresita...

babi5 1

16.01.2014, 19:13

mirella_angelica nu este gresita doar oul am omis sa-l adaug dar se intelege de la sine la ingrediente este trecut .. argumenteaza de ce este gresita ?multumesc oricum sau ce am gresit ?? am citit-o din nou ..atit la modu de preparare nu este trecut oul ..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri