Prajitura fina cu foi din miere si nuca

de Toamna07 in Prajituri, 27 Apr 2012 | 37224 vizualizari

 

Este o prajitura care ramane cremoasa,frageda chiar si dupa o saptamana.O recomand din toata inima.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 3 oua ,
  • o cana cu zahar ,
  • 1 cana cu nuci pisate ,
  • 1 lingura cu bicarbonat ,
  • 4 linguri cu miere ,
  • 1 varf de cutit cu sare ,
  • faina cat cuprinde.
  • Crema :
  • 1 kg de smantana cu 20% grasime ,
  • o cana nuci pisate ,
  • 80 gr.zahar farin vanilat ,
  • zeama de lamaie dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu foi din miere si nuca:

Mod de preparare foi :


Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam,pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat . Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina . Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii. Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit ,la foc mediu, pana capata o culoare aramie .


Mod de preparare crema :


Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin ,adaugam nucile zdrobite la robot sau la “vergea” Jsi stropim cu zeama de lamaie. Rezulta o crema parfumata si fina pe care o impartim intre foi : foaie-crema;foaie crema …;oprim o jumatate de cana din aceasta crema pentru a o intinde deasupra prajiturii .


Décor : 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema. Punem prajitura cremoasa si frageda la rece pentru cateva ore si portionam .


Spor la treaba si pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu foi din miere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

diaconta 1

12.12.2013, 14:30

Amaliadragan,scrie ca "amestecam CU o lingura smantana cu zaharul si nuca",nu o lingura de smantana.
Deci toata smantana o amesteca pentru crema,nu ar avea cu ce unge daca ar pune doar o lingura.

Toamna07 1

20.12.2013, 19:03

Multumesc ,Diaconta!

babi5 1

26.01.2014, 07:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere