Brioșe perfecte (cu stafide și fructe confiate)

de Elenakiko in Prajituri, 19 Feb 2012 | 3086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250g de făină
  • 120g zahăr (dacă-ți plac dulci, dulci, poți pune 150g)
  • 1 cup smântână
  • 2 ouă
  • 1/3 cup ulei
  • 2 lingurițe de zeamă de lime/lămâie
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 lingură de smochine albe
  • 2 linguri de cantalupe confiat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe perfecte (cu stafide și fructe confiate):

 

1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește forma cu hârtiuțele aferente.

2. Dacă folosești smochine și fructe confiate, pune-le la înmuiat jumătate de oră.

3. Amestecă într-un vas uleiul, ouăle, smântâna și zeama de lime/lămâie.

4. În alt vas amestecă făina cu zahărul și cu praful de copt.

5. Încorporează ingredientele uscate în cele umede, amestecând ușor până se leagă ușor între ele - nu exagera cu mixatul, nu trebuie să ai un aluat uniform și fin.

6. Scoate stafidele și fructele confiate pe un șervețel, zvântă-le puțin și prăfuiește-le cu puțină făină. Astfel pregătite, răstoarnă-le peste aluat și amestecă pentru ale distribui cât de cât uniform.

7. Umple fiecare hârtiuță din formă cu aluat, nu mai mult de 3/4 din înălțimea hârtiei ca să aibă loc suficient să crească.

8. Până acum cuptorul trebuie că a ajuns la 180 de grade, așa că bagă tava și coace brioșele vreme de 30 de minute. După primele 15 întoarce-o ca să aibă parte toate de aceeași temperatură.

9. Scoate tava și las-o să se răcească un pic. Când simți că e safe să pui mâna, scoate brioșele pe un grătar / tavă și așteaptă să se răcească complet (dacă poți!).

 

 

TIPS-URI

1

stafidele și cantalupe confiat am avut eu la îndemână, tu le poți înlocui cu orice altceva - fructe proaspete, congelate, bucăți de ciocolată albă sau neagră etc. amestecă întotdeauna ingredientele uscate într-un bol și pe cele umede într-altul. combină-le la final, amestecând foarte ușor. aluatul de brioșe nu trebuie să fie fin (nu folosi niciodată mixerul), nu-i nicio problemă dacă are cocoloașe, pune-l așa în formă.

COMENTARII (13)

iri_iri 1

19.02.2012, 19:46

ce frumoase sunt

Elenakiko 1

19.02.2012, 20:33

Multumesc mult de primire si de aprecieri. Briosele astea merg super bine si la cafea si la ceai.

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D