Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2015 | 1085 vizualizari

 

Cu această rețetă particip la Provocarea Weekend cu spor,a cărei inițiatoare este @Ștefania Anastasiu, iar în această luna gazdă este Maria Udrea alias Merișor. Draga de ea ne-a propus pentru provocare să pregătim ce dorim din Aperitive, Salate și Dulciuri. Am ales rețeta de brioșe aperitiv cu cușcuș și carne. Nah, am schimbat un pic rețeta, defect Panacris ;) Dar vă asigur că e la fel de bunăăăă;) Până să postez rețeta sau ”evaporat” câteva brioșe :D, noroc că am avut ușa la bucătărie închisă pentru pozele de prezentare ;) Spor și poftă bună! Rețeta de plecare este aici: http://www.bucataras.ro/retete/briose-aperitiv-cu-carne-tocata-si-cuscus-70113.html Mulțumesc Merișor :-*

 

INGREDIENTE

  • cuș-cuș 250 g,
  • apă în proporție de 3:1,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • ulei de măsline 1/2 lingură,
  • ouă de prepeliță 16 bucăți.
  • Pentru umplutură:
  • carne de vită din conservă 250 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • morcovi 1 bucată,
  • ardei copți din salată (adică marinați) 2-3 bucăți,
  • usturoi 1 căpățână,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • ouă de prepeliță 8 bucăți, r
  • oșii cubulețe de la SunFood 4-5 linguri,
  • porumb de la SunFood 4-5 linguri,
  • oregano,
  • cașcaval Delaco ras cca 200 g.
  • P.S. Nu aveți nevoie de sare și piper deoarece carnea conservată e tare asezonată ;)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume:

Pentru cuș-cuș:

Se pune apa la fiert, după ce a început să bolborosească, se adaugă sarea și uleiul de măsline, apoi se adaugă cușcușul și se oprește focul. Se acoperă și se lasă la hidratat cca. 10 minute. După ce s-a umflat se strecoară pentru surplusul de apă și se amestecă cu ouăle de prepeliță bătute, apoi se lasă la odihnă.

Pentru umplutură:

Legumele (ceapa, usturoiul, ardeiul copt, morcovul) se curăță se toacă mărunt și se dau la dinstiut în puțin ulei și apă. Se adaugă carnea din conservă mărunțită, roșiile cubulețe, porumbul din conserva SunFood, se asezonează de mirodenii, iar la final se oprește focul și se adaugă ouăle de prepeliță bătute, se amestecă energic ca să se încorporeze toate ingredientele.

Formele de brioșe se pregătesc, apoi se umplu cu o lingură de cușcuș, o lingură de umplutură, apoi din nou cușcuș, iar la final se presară cașcaval ras.

Se dau brioșele la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 220 grade. Se servesc fierbinți cu adaos de ketchup, sau reci după gustul fiecăruia;) Spor și poftă bună! P.S. Pare complicat, dar chiar e simplu de preparat, mai laes dacă ai toate ingredientele la îndemână ;)

 

  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387710
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387711
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387712
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387713
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387714
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387715
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387716
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387717
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387718
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387719
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387720
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387721
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387728
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387729
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387730
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387731
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387732
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387733
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387734
retete culinare - Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume 387737

COMENTARII (22)

Gherca Daniela 1

24.06.2015, 10:29

foarte bune!

mihaelar63 1

24.06.2015, 22:20

Bune de tot

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21