Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2015 | 4941 vizualizari

 

Cu această rețetă particip la Provocarea Weekend cu spor,a cărei inițiatoare este @Ștefania Anastasiu, iar în această luna gazdă este Maria Udrea alias Merișor. Draga de ea ne-a propus pentru provocare să pregătim ce dorim din Aperitive, Salate și Dulciuri. Am ales rețeta de brioșe aperitiv cu cușcuș și carne. Nah, am schimbat un pic rețeta, defect Panacris ;) Dar vă asigur că e la fel de bunăăăă;) Până să postez rețeta sau ”evaporat” câteva brioșe :D, noroc că am avut ușa la bucătărie închisă pentru pozele de prezentare ;) Spor și poftă bună! Rețeta de plecare este aici: http://www.bucataras.ro/retete/briose-aperitiv-cu-carne-tocata-si-cuscus-70113.html Mulțumesc Merișor :-*

 

INGREDIENTE

  • cuș-cuș 250 g,
  • apă în proporție de 3:1,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • ulei de măsline 1/2 lingură,
  • ouă de prepeliță 16 bucăți.
  • Pentru umplutură:
  • carne de vită din conservă 250 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • morcovi 1 bucată,
  • ardei copți din salată (adică marinați) 2-3 bucăți,
  • usturoi 1 căpățână,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • ouă de prepeliță 8 bucăți, r
  • oșii cubulețe de la SunFood 4-5 linguri,
  • porumb de la SunFood 4-5 linguri,
  • oregano,
  • cașcaval Delaco ras cca 200 g.
  • P.S. Nu aveți nevoie de sare și piper deoarece carnea conservată e tare asezonată ;)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume:

Pentru cuș-cuș:

Se pune apa la fiert, după ce a început să bolborosească, se adaugă sarea și uleiul de măsline, apoi se adaugă cușcușul și se oprește focul. Se acoperă și se lasă la hidratat cca. 10 minute. După ce s-a umflat se strecoară pentru surplusul de apă și se amestecă cu ouăle de prepeliță bătute, apoi se lasă la odihnă.

Pentru umplutură:

Legumele (ceapa, usturoiul, ardeiul copt, morcovul) se curăță se toacă mărunt și se dau la dinstiut în puțin ulei și apă. Se adaugă carnea din conservă mărunțită, roșiile cubulețe, porumbul din conserva SunFood, se asezonează de mirodenii, iar la final se oprește focul și se adaugă ouăle de prepeliță bătute, se amestecă energic ca să se încorporeze toate ingredientele.

Formele de brioșe se pregătesc, apoi se umplu cu o lingură de cușcuș, o lingură de umplutură, apoi din nou cușcuș, iar la final se presară cașcaval ras.

Se dau brioșele la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 220 grade. Se servesc fierbinți cu adaos de ketchup, sau reci după gustul fiecăruia;) Spor și poftă bună! P.S. Pare complicat, dar chiar e simplu de preparat, mai laes dacă ai toate ingredientele la îndemână ;)

 

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec mozaic de legume