Briose cu afine

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 25 Aug 2011 | 4092 vizualizari

 

Fara sa ma ghidez dupa vreo regula, desi am auzit/citit ca asa este corect, mananc putin si des. Si, destul de incorect, imi place sa rontai. Prin urmare, o briosa si un iaurt merg la suflet :) !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (foto 1) pentru 12 briose grasune:
  • 400 gr afine
  • 350 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 120 gr unt
  • 150 gr iaurt natural
  • 3 oua
  • un pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie
  • hartii pentru briose si optional zahar praf pentru pudrat 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu afine:

Untul il topesti la bain-marie si il lasi sa se raceasca putin. Pornesti cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade.

Intr-un vas pui ouale, zaharul brun, iaurtul, esenta de vanilie si untul topit (foto 2). Mixezi bine (foto 3 ) si adaugi faina amestecata inainte cu praful de copt (foto 4).Omogenizezi (foto 5) si adaugi si afinele bine spalate, scurse si urscate pe un servet (foto 6). Amesteci cu grija, cu o lingura, incercand sa zdrobesti cat mai putin bobitele de afine.

Asezi hartia de briose in forme si torni compozitie cat sa mai ramana doar un deget de hartie deasupra.Dupa ce bagi tavile la cuptor pentru 30 de min se intampla magia si briosele cresc mari, pufoase, mai sa dea pe afara :) . Le lasi sa se raceasca in forme sau pe un gratar. Chiar inainte de a le servi le pudrezi cu zahar.

Pofta buna!

Nota: Inspirat din Reader's Digest.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu afine 122520
retete culinare - Briose cu afine 122521
retete culinare - Briose cu afine 122522
retete culinare - Briose cu afine 122523
retete culinare - Briose cu afine 122524
retete culinare - Briose cu afine 122525

COMENTARII (9)

Rocsi 1

26.08.2011, 19:20

ce briose apetisante

adry88 1

26.08.2011, 20:39

foarte bune

caramelita 1

04.03.2013, 10:33

arata super.are vreo imp dak iaurtul e la temp camerei sau dak e rece?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S