Briose cu topping de branza

de cccris in Prajituri, 25 Feb 2010 | 2589 vizualizari

 

Nu ma mai satur!

 

INGREDIENTE

Briose:

  • 2 1/2 cup faina
  • 1 1/2 cup zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua mari la temperatura camerei
  • 2 cutii iaurt la temperatura camerei
  • 1 1/2 cup ulei
  • 1 lingurita otet alb
  • 1 lingurita esenta vanilie

  Topping:

  • 150gr unt moale
  • 250 gr brinza crema fina
  • 400gr zahar pudra foarte fin
  • esenta de vanilie
  • citeva bucatele de ciocolata cu lapte
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu topping de branza:

Se incinge cuptorul la 180grade. Se amesteca lichidele. Se amesteca ingredientele solide si se pun putin cite putin peste cele lichide. Se pun hirtiutele pentru briose in tava speciala si se umplu 3/4 cu aluat. Se lasa in cuptor 20-30 min. Se scot cind trec testul scobitorii si se lasa la racit pe gratar. se mixeaza untul cu brinza spuma, se adauga esenta de vanilie si putin cite putin zaharul pina la incorporarea completa. Daca se doreste o crema mai tare se mai pune zahar. Se orneaza cu jumatate din crema de brinza prajiturile si se pun in frigider. Restul de crema se amesteca cu ciocolata topita, dar nu fierbinte. Se scot de la frigider briosele si se decoreaza cu toppingul de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu topping de branza 19296
retete culinare - Briose cu topping de branza 19297
retete culinare - Briose cu topping de branza 19298
retete culinare - Briose cu topping de branza 19299
retete culinare - Briose cu topping de branza 19300
retete culinare - Briose cu topping de branza 19301
retete culinare - Briose cu topping de branza 19302
retete culinare - Briose cu topping de branza 19303

COMENTARII (11)

cccris 1

26.02.2010, 11:05

au mai multe denumiri, gustul poate fi demential. Sint si usor de facut.

Rocsi 1

26.02.2010, 14:00

arata super...si gustul nu se mai discuta...

epurasha2bb 1

05.03.2010, 18:22

superb arata! si treuie sa incerc si asa cu crema de branza, de obicei le fac cu fructe doar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!