Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

de simona72 in Dulciuri, 30 Ian 2015 | 3890 vizualizari

 

Pentru mine astfel de deserturi nu foarte dulci se incadreaza printre cele pentru micul dejun sau cina, cu o cana de lapte sau iaurt, sau pentru pachetel...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 ml lapte cald
  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr unt moale
  • 3 linguri ulei de masline
  • 650-700 gr faina tip 650
  • ulei pentru uns mainile in timp ce se formeaza briosele
  • 1 lingura plina de drojdie uscata
  • pentru umplut: prune uscate sau deshidratate
  • pentru decor: zahar pudra vanilat
Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Aluatul trebuie sa fie unul mai moale, dar elastic, asa ca daca observati ca mai trebuie putina faina mai adaugati in masina in timp ce framanta aluatul. Eu am folosit o faina de tip 650, motiv pentru care nici nu au crescut in exces briosele...

Dupa ce masina a framantat aluatul, am pulverizat niste ulei intr-un castron, am asezat aluatul in castron, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut sa creasca 20-30 minute.

Pe masa de lucru am intins folia de silicon am uns-o cu putin ulei, mi-am uns si mainile si am rasturnat aluatul. Am rupt cate o bucatica de aluat, atat cat doresc de mari sa fie briosele avand in vedere ca vor mai creste in timpul coacerii, aplatizez putin bucata de aluat, pun in mijloc o pruna uscata, adun marginile, ii dau forma de bila aluatului si il pun in forma de briose de silicon.

In tava de briose am pus hartie pentru briose, am pulverizat putin ulei in hartie si abia apoi am pus aluatul umplut. Am lasat tavile cu briose sa mai creasca la loc caldut pentru 15 minute, le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana se rumenesc deasupra. se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra vanilat pe deasupra.

Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

daca nu va place faina de tip 650 o inlocuiti cu faina tip 000 sau faina pentru cozonaci

2

se pot umple dupa preferinte, cu alte fruste uscate....data viitoare voi folosii caise deshidratate

3

nu este un desert dulce, asa ca puteti sa mai adaugati zahar in aluat...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate 364478
retete culinare - Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate 364479
retete culinare - Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate 364480
retete culinare - Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate 364481
retete culinare - Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate 364482
retete culinare - Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate 364483
retete culinare - Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate 364484
retete culinare - Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate 364485

COMENTARII (22)

Sidy 1

05.02.2015, 09:08

Senzationale !

simona72 1

05.02.2015, 09:34

Multumesc!

Xandrinne 1

05.02.2015, 10:26

Ce frumusele sunt!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D