Briose finlandeze - Korvapuusti

de getix in Prajituri, 2 Feb 2014 | 9295 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 500 g faina+
  • 250 ml lapte
  • 90 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g unt
  • esenta de vanilie
  • 25 g drojdie proaspata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g unt
  • 2 linguri nutella
  • 100 g nuca tocata si prajita
  • pentru uns :
  • un galbenus de ou + 2 linguri lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose finlandeze - Korvapuusti:

Se cerne  faina. Oul se bate  putin. Peste laptele incalzit  se pune zaharul, zaharul vanilat, esenta si oul batut. Drojdia se dizolva in lapte.  

Cantitatea de lichid se pune peste faina si amestecam usor cu lingura. Se adauga  si untul moale,  apoi se framanta  aluatul cu mana. Daca aluatul mai cere faina, mai punem pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim aluatul apoi il lasam  la crescut, pentru cca. 45 min.

Dupa ce a crescut, se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 5 cm. grosime. Se unge foaia cu untul moale, peste care  intindem nutella incalzita in prealabil (cam 2 secunde la microunde). Presaram nuca maruntita si prajita si taiem  aluatul in jumatate.

Rulam prima jumatate,  apoi taiem din rulou bucati  in forma de trapez. La fel procedam  si cu cealalta jumatate de aluat ( rulam apoi taiem ) .

Fiecare  rulou-trapez, se preseaza cu coada unei linguri de lemn, pe jumatate.

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam briosele  si lasam la crescut pentru cca.15-20 min. 

Inainte de a le introduce la cuptor pentru 15-20 min., le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele.

 Ies foarte pufoase !

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Briose finlandeze - Korvapuusti-0
Briose finlandeze - Korvapuusti-1
Briose finlandeze - Korvapuusti-2
Briose finlandeze - Korvapuusti-3
Briose finlandeze - Korvapuusti-4
Briose finlandeze - Korvapuusti-5
Briose finlandeze - Korvapuusti-6
Briose finlandeze - Korvapuusti-7
Briose finlandeze - Korvapuusti-8
Briose finlandeze - Korvapuusti-9
Briose finlandeze - Korvapuusti-10

COMENTARII (20)

getix

getix 1

03.02.2014, 09:22

Bune si parfumate Rocsi, tocmai bune la micul dejun!

Lau

Lau 1

03.02.2014, 16:36

Pushaa

Pushaa 1

03.02.2014, 19:27

si cu o cana de laptic.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24