Brioşe Ionela&Ionela

de ionix in Prajituri, 27 Oct 2010 | 9042 vizualizari

 

ne-au iesit 36 de briose... sigur mai repetam figura... au fost cele mai bune briose ever :D:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • circa 400 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • o ciocolata amaruie
  • o lingura cu varf cu cacao
  • un praf de sare
  • circa 200-250 g zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • Pentru  crema de vanilie:
  • un praf de budinca
  • 400 ml lapte
  • 1/2 ciocolata alba
Portii: 36
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe Ionela&Ionela:

Daca doua Ionele se aduna-n bucatarie, sigur va iesi ceva super. :)) Deci, se iau doua Ionele si se aseaza in bucatarie. Fara ele nimic nu va fi la fel. :D

Incepem cu prepararea cremei:

Se face conform instructiunilor de pe pachet, doar ca punem mai putin lapte pentru a iesi mai tare. Imediat cum luam budinca de pe foc adaugam ciocolata alba data pe razatoare, pe ochiurile mici, si amestecam bine. Aceasta etapa se face cat timp budinca este fierbinte, pentru a se topi ciocolata bine. Dam la racit si intre timp pregatim aluatul de briose.

Preparare aluat briose:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Ouale se bat cu un praf de sare, zaharul vanilat si cu zaharul, pana cand se topeste zaharul. Adaugam laptele si uleiu, putin cate putin si amestecam bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna usor in compozitie. Intr-un alt vas punem cateva linguri din compozitie si amestecam cu cacaoa. Amestecam bine si turnam amestecul de cacao peste restul compozitiei. Facem acest procedeu pentru a incorpora mai bine cacaoa in aluat. Punem ciocolata data pe razatoare si amestecam bine. Mai putem pune faina daca mai trebuie, aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat del normal pentru briose (vezi foto).

Ungem forma de briose cu unt si tapetam cu faina. Punem cate o lingura din aluat, in fiecare forma, apoi punem crema de vanilie si iar aluat. Se da la cuptor la foc mediu circa 10-15 minute. Se face testul cu scobitoare inspre marginea briosei. Se scot din forme, cat sunt inca fierbinti, ajutandu-ne de coada unei lingurite. Pentru servire aveti nevoie tot de doua Ionela, asa-s mai bune. :p Iar dupa ce ati mancat asa bunatate de briose, recomandam o plimbare la pas prin oras.

Pofta buna!  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe Ionela&Ionela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Sidy 1

29.10.2010, 08:07

" Se iau doua Ionele si se aseaza in bucatarie" Imi place nespus ce au facut cele doua Ionele Oare daca cer o briosa...au mai ramas ?

Sylvia 1

29.10.2010, 10:30

Suuuuuper bune

mihaelar63 1

18.05.2011, 12:17

Sunt cu narav , mi-ar conveni o ,, briosica'' la cafeluta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti cu adaos de piscoturi