Brioşe Ionela&Ionela

de ionix in Prajituri, 27 Oct 2010 | 3927 vizualizari

 

ne-au iesit 36 de briose... sigur mai repetam figura... au fost cele mai bune briose ever :D:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • circa 400 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • o ciocolata amaruie
  • o lingura cu varf cu cacao
  • un praf de sare
  • circa 200-250 g zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • Pentru  crema de vanilie:
  • un praf de budinca
  • 400 ml lapte
  • 1/2 ciocolata alba
Portii: 36
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe Ionela&Ionela:

Daca doua Ionele se aduna-n bucatarie, sigur va iesi ceva super. :)) Deci, se iau doua Ionele si se aseaza in bucatarie. Fara ele nimic nu va fi la fel. :D

Incepem cu prepararea cremei:

Se face conform instructiunilor de pe pachet, doar ca punem mai putin lapte pentru a iesi mai tare. Imediat cum luam budinca de pe foc adaugam ciocolata alba data pe razatoare, pe ochiurile mici, si amestecam bine. Aceasta etapa se face cat timp budinca este fierbinte, pentru a se topi ciocolata bine. Dam la racit si intre timp pregatim aluatul de briose.

Preparare aluat briose:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Ouale se bat cu un praf de sare, zaharul vanilat si cu zaharul, pana cand se topeste zaharul. Adaugam laptele si uleiu, putin cate putin si amestecam bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna usor in compozitie. Intr-un alt vas punem cateva linguri din compozitie si amestecam cu cacaoa. Amestecam bine si turnam amestecul de cacao peste restul compozitiei. Facem acest procedeu pentru a incorpora mai bine cacaoa in aluat. Punem ciocolata data pe razatoare si amestecam bine. Mai putem pune faina daca mai trebuie, aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat del normal pentru briose (vezi foto).

Ungem forma de briose cu unt si tapetam cu faina. Punem cate o lingura din aluat, in fiecare forma, apoi punem crema de vanilie si iar aluat. Se da la cuptor la foc mediu circa 10-15 minute. Se face testul cu scobitoare inspre marginea briosei. Se scot din forme, cat sunt inca fierbinti, ajutandu-ne de coada unei lingurite. Pentru servire aveti nevoie tot de doua Ionela, asa-s mai bune. :p Iar dupa ce ati mancat asa bunatate de briose, recomandam o plimbare la pas prin oras.

Pofta buna!  

 

 

RETETA IN IMAGINI

Brioşe Ionela&Ionela-0
Brioşe Ionela&Ionela-1
Brioşe Ionela&Ionela-2
Brioşe Ionela&Ionela-3
Brioşe Ionela&Ionela-4
Brioşe Ionela&Ionela-5
Brioşe Ionela&Ionela-6

COMENTARII (30)

Sidy

Sidy 1

29.10.2010, 08:07

" Se iau doua Ionele si se aseaza in bucatarie" Imi place nespus ce au facut cele doua Ionele Oare daca cer o briosa...au mai ramas ?

Sylvia

Sylvia 1

29.10.2010, 10:30

Suuuuuper bune

mihaelar63

mihaelar63 1

18.05.2011, 12:17

Sunt cu narav , mi-ar conveni o ,, briosica'' la cafeluta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!