Budinca Abade de Priscos

de cristeena20 in Dulciuri, 22 Noi 2012 | 13229 vizualizari

 

Ca toate deserturile portugheze, si aceasta budinca are fff multe oua. Dar e si ffffffff buna. Cand am auzit ce contine si cum se face...am crezut ca va fi dezastru..dar proba finala...e criminal de buna. Textura ..gustul...e ceva de vis. Merita incercata, in ciuda..ciudateniilor .
Reteta originala se face mai multa..eu am facut jumate- intr-o forma mai mica de budinca.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 30 galbenusuri
  • 50 gr bacon sau sunca afumata de casa
  • 50 ml vin porto
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca Abade de Priscos:

Caramelizam forma de budinca si dam deoparte

Amestecam zaharul cu apa si cu baconul intreg. Amestecam galbenusurile cu vinul de porto . Scoatem sunca sau baconul si amestecam siropul de zahar cu ouale cu vinul, amestecand continuu. 

Se toarna in forma de budinca si intr-un vas cu apa (o tava) se pune in cuptor la 140-160 grade Celsius (in bain marie) cca 40 minute. Se scoate si se pune vasul de budinca la frigider. Se scoate rece pe un platou. 

Va asigur ca gustul merita tot sacrificiul de calorii....

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca Abade de Priscos-0
Budinca Abade de Priscos-1

COMENTARII (25)

bursuc24 1

31.10.2013, 21:31

30 de galbenusuri??? zahar, apa si sunca afumata?? va las pe voi sa testati asa ceva

cristeena20 1

31.10.2013, 22:06

Bursuc, nu e nimeni obligat sa incerce sau sa aprecieze...eu doar am impartasit cu voi ce am invatat si eu si am facut . DAca nu incercam nici curaj nu aveam sa postez reteta. OAre altii nu folosesc untura la prajituri ? sau alte ingrediente care par normale pentru unii dar ciudate pentru altii.Cat despre numarul de oua aici in Portugalia deserturile in general contin multe multe oua...dar nu e obligatoriu sa se manance mult...si jur ca sunt de vis

iri_iri 1

01.11.2013, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04